Klub Bulldogs Brno oslaví své 30. narozeniny

Nejúspěšnější jihomoravský florbalový klub na jaře oslaví třicáté výročí založení. Vrcholem oslav bude pořádání mistrovství české republiky v kategorii starších žáků, chystají se však i další akce.
Jakub Hanák | 19.1.2023

Historie

Náš klub byl založen v září 1993 jako VSK FS Brno. Postupně se rozšiřovala členská základna (od 16 členů v roce 1993 k 1253 členům v lednu 2023) a počet registrovaných týmů v soutěžích. Z původně vysokoškolského klubu se stal jeden z největších a nejúspěšnějších klubů v regionu a celé republice, který se několikrát probojovat do semifinále nejvyšší soutěže. Buldoci se také mohou pochlubit velmi talentovanou mládeží. Více o historii klubu se dočtete v sekci HISTORIE, nebo na plakátech umístěných na hale SportPoint naproti kanceláři.

NOVÉ DRESY

Do play off 2023 muži vstoupili v nových oranžových dresech, které byly vydány právě k příležitosti oslav 30 let od založení klubu. Na rukávu dresů najdete právě výroční logo. Více o nových dresech najdete zde.
 

MČR starších žáků v Brně

logo-mcr-stz-(1).pngZačátkem května se v Brně na STAREZ ARENĚ VODOVA uskuteční prestižní Mistrovství ČR v kategorii starších žáků. Jedná se o turnaj, kde spolu soupeří nejlepší žákovské týmy z jednotlivých regionů. Cílem mistrovství je porovnat výkonnost hráčů a družstev mezi jednotlivými regiony. Turnaj pořádá od roku 2000 Český florbal ve spolupráci s vybraným klubem, kterým je pro sezonu 2022/23 Bulldogs Brno. Letos byl termín stanoven na 5.-7. května. Informace a propozice naleznete zde.
Loni se naši starší žáci na MČR V Novém Městě nad Metují umístili na druhém místě. Letos by tým vedený Adamem Konečným na loňský úspěch jistě rád navázal.
 

Votvírák

Důležitým termínem pro všechny členy klubu letos na jaře je sobota 13.5., kdy se uskuteční druhý ročník open-air turnaje Votvírák. Slavnostní zahájení nové sezony loni zaznamenalo velký úspěch, a tak se na setkání klubové komunity můžete těšit i letos. Je to ideální příležitost pro interakce napříč kategoriemi, a to nejen mezi hráči, ale také mezi rodiči. Po skončení akce bude následovat afterpárty v salonku na Šelepce od 19:00. Na tuto oslavu jste všichni srdečně zváni!
 

Neligové turnaje

Naše mládežnické týmy čeká nabité jaro a léto. Rozpis všech neligových turnajů naleznete zde.
 

Celoklubové soustředění

V termínu 14.-19. srpna se v Hranicích uskuteční čtvrtý ročník přípravného soustředění před novou sezonou. Další týden se pak na SportPointu uskuteční třetí ročník příměstského soustředění pro nejmladší kategorie (dříve konaného na hale v Modřicích).