Ženy v omlazené sestavě nestačily na Kunratice

Buldočky s pěti juniorkami v sestavě a bez zkušených opor jako Koláčková nebo Pospíšilová podlehly doma Startu Kunratice 0:7. Z prvního duelu v novém roce tak žádné body nevybojovaly.
Jakub Hanák | 2.1.2022

První třetina mnoho šancí nenabídla. V dobré pozici byla v samostatném úniku hostující Poláková, ale její backhandové zakončení letělo mimo branku Bulldogs. Jedinou branku vstřelila v sedmé minutě Chaloupková, která využila zmatku na brněnském brankovišti a doklepla míček za Prátovou. Blízko vyrovnání byla o pár minut později Markéta Vlčková, ale její střelu zastavila až spojnice. Po první třetině plné nepřesností a nervozity na obou stranách tak odcházely do šaten spokojenější hráčky Kunratic.
Druhá třetina nabídla mnohem atraktivnější florbal. Bohužel pro Bulldogs však padaly míčky jen do jejich branky. Nejprve se v přesilovce prosadila střelou z větší vzdálenosti Vejvodová. Prátová měla zakrytý výhled a neměla šanci míček chytit. Ve třicáté minutě přidaly hráčky Startu další gól, když Poláková důrazným forčekingem obrala Bulldogs o míček a v samostatném úniku vymetla růžek branky. Bulldogs se dokázaly před koncem druhé třetiny herně zvednout, jenže přišla studená sprcha v podobě gólu Pěnkavové. Do třetí třetiny tak vstupovaly Pražanky s pohodlným čtyřbrankovým náskokem.
Ve třetí třetině již bylo zřejmé, že Buldočkám začaly docházet síly. Na 5:0 zvýšila hned ve 41. minutě Špačková. Další gól hostí mohla přidat Zlatníková, ale minula prázdnou branku. Ve 47. minutě přidala Špačková další branku a Kunratice vedly už 6:0. Buldočky se pokoušely aspoň o čestný zásah, ale ani pěkná střela Peškové v brance neskončila. Skóre do finální podoby 7:0 upravila v 54. minutě Balejová poté, co se Buldočky nestihly vrátit včas do obrany. V závěru ještě hráčky Bulldogs soupeřkám zatápěly, nicméně žádná další branka už nepadla.

 

FOTOGALERIE