Ženy jdou do bojů o záchranu, v cestě jim stojí Liberec

BRNO – Muži se snaží prorazit zpět mezi elitu mužského florbalu, ženy mezi smetánkou jsou. Poté, co jim nevyšlo v premiérové sezoně play off, ale musí bojovat o udržení. 
Pozor na změnu času začátku nedělního utkání. 

 
Buldočky neskončily první. A nejdou ani do play off. Přesto je nyní čeká souboj, který můžeme pomyslně nazvat boj kdo s koho – souboj prvního se čtvrtým. Tím prvním jsou naše ženy. Čtvrté jsou florbalistky Liberce. Jedná se totiž o minitabulku týmů, které se do vyřazovací části sezony nedostaly (Buldočkám zhasla naděje až po posledním utkání s Panthers).

Hráčky Rudolfa Škubala prožily poměrně úspěšnou sezonu, po většinu doby se praly o play off a uzavíraly elitní osmičku. Z té ale ke konci základní části vypadly a nabrané manko se jim už bohužel nepodařilo stáhnout tak moc, aby to stačilo na vyřazovací část. A tak si zahrají své vlastní play off... O udržení mezi elitou. Tento souboj však nese označení play down.
Proti Buldočkám z Brna stojí liberecké ženy, jež po odchodu Michaely Mlejnkové, zkušené reprezentantky se znalostmi švýcarské ligy, zažívají propad a nepříliš povedený ročník. Skončily poslední a za celou základní část nezískaly ani bod.
Tonoucí se sice stébla chytá, v případě Crazy girls bude ale velmi obtížné naskočit do ujíždějícího vlaku. Brňenské florbalistky prožily vcelku příjemnou sezonu, během níž zjistily, že se mohou rovnat i se silnějšími soupeři. Nejproduktivnější hráčkou soupeřek je se čtrnácti body (9+5) Pavla Bárková. Naproti ní bude stát Michaela Žáková – 25 kanadských bodů (17+8).

Podpořme ženy v záchraně extraligy, aby se příslušnost k elitě ligy udržela i pro novou mladou krev, jež přichází z juniorské kategorie.
MY JSME BRNO! A BRNO PATŘÍ NA MAPU EXTRALIGOVÉHO FLORBALU!

 

ROZPIS ZÁPASŮ 

Bulldogs Brno – Crazy girls FBC Liberec
sobota 7. března od 16:00 | SH SportPoint Brno

Bulldogs Brno – Crazy girls FBC Liberec
neděle 8. března od 11:00 | SH SportPoint Brno

Crazy girls FBC Liberec – Bulldogs Brno
sobota 14. března; zatím nespecifikováno

Crazy girls FBC Liberec – Bulldogs Brno
neděle 15. března; zatím nespecifikováno