Vítězky 1.ligy čeká baráž

Druhý dubnový víkend se v Brně hrálo o postup do baráže o extraligu. Domácí Bulldogs hostily soupeřky ze Slavia VŠ Plzeň, které vedly sérii 1:0. Utkání shrnula domácí kapitánka Gabriela Ďurišová.
 
V sobotu šly Bulldogs do zápasu s tím, že chtějí-li bojovat o postup, musí zvítězit, vyrovnat sérii a vynutit si třetí rozhodující utkání. Zápas začal slibně – brněnská kouzelnice Hana Štěrbová zajistila domácím vedení 2:0. Pak ale přišel smolný okamžik, kdy se míček ocitl v bráně za golmankou Markovou přesně s koncem třetiny. Jestli měla být třetina rozhodčími odpískána dřív než gól, o tom už se dalo jen dohadovat. Důraznou hrou si ve druhé části Západočešky  vydobyly náskok 2:4. Brno se ale nehodlalo vzdát a bojovalo ze všech sil. Hnáno početnou fanouškovskou kulisou vyrovnalo na 4:4. O to se postarala útočnice Kristína Poláková. Hrálo se ve vysokém tempu, k vidění bylo plno tvrdých střetů, mnohdy za hranicí pravidel. Až do konce utkání Brno pořád muselo dotahovat jednobrankový náskok Plzně. Od 12. minuty hosté drželi vedení 5:6 až do času 19:19, kdy přišla šťastná trefa domácí kapitánky Gabriely Ďurišové, která vlila Bulldogs novou krev do žil a poslala zápas do prodloužení.
Plzeň byť značně zaskočena vývojem utkání bojovala dál a nutno poznamenat, že domácí  tuto nastavenou desetiminutovku přestály díky značné dávce štěstí. Ani po prodloužení nebylo rozhodnuto a následovaly samostatné nájezdy.
Zahajovala domácí Míša Žáková, které však míček nešťastně sklouzl ještě před zakončením. Plzeňská střelkyně skvělou Markétu Markovou nepřekonala. Druhé kolo zahajovala Hana Štěrbová, která ke svému hetriku ze základní hrací doby přidala i nájezdovou trefu. O další úspěšný nájezd se postarala brankařka Marková, která vykopla míček z hole soupeřky. Třetí střelkyní Brna byla Míša Sekaninová, jejíž trefu zachytila golmanka se štěstím těsně před brankovou čarou. Další plzeňský nájezd odclonila domácí brankařka tak dobře, že hráčka poslala střelu úplně mimo bránu. Čtvrtý nájezd byl na kapitánce Gábině Ďurišové, která našla skulinu a proměnila. Těžké břemeno nesla na bedrech plzeňská hráčka, která musela být neomylná. Možná i díky stresu udělala pohyb vzad, který je při nájezdu zapovězen. Na Brněnské střídačce se strhla lavina emocí a tým se radostně sesypal na hromádku štěstí.
Série vyrovnána, 7:6sn.
 
Nedělní duel byl tím rozhodujícím. Z předchozího dne byly oba týmy již značně unaveny a zpočátku to vypadalo, že domácí sobotní bitva zmohla o něco víc. Nedůrazem pustily presující Plzeň do dvoubrankového náskoku. Pohotovou střelou snížila Kateřina Dufková a domácí ochozy se rozezvučely zase o něco víc. Soupeřky ale dávaly najevo, že takovou cestu nevážily kvůli prohře a donutily domácí ke změně taktiky. Ta ale po čase nesla své ovoce a dopomohla Brnu trefami Štěrbové, Konkolské a Žákové ke srovnání na 4:4. Značnou část poslední třetiny se hrálo vyrovnaně. Ve 14. minutě poslala domácí do vedení Míša Žáková. Již za dvě minuty bylo opět vyrovnáno a zápas spěl do infarktového konce podobně jako ten sobotní. Brno hnáno mohutným skandováním domácích fans nepolevilo a snažení zúročila Anna Rinaglová (6:5). Na světelné tabuli svítil čas 15:48 a úkol zněl jasně – poctivě odbránit a neinkasovat. Bojovalo se do posledních vteřin a málo nechybělo vyrovnání, nicméně skóre se podařilo udržet.

Ženy itelligence Bulldogs Brno získaly pohár pro vítěze 1.ligy žen a k tomu kýžený postup do baráže o extraligu, která začíná již příští víkend! Děkujeme všem fanouškům za podporu! O rozpisu baráže Vás budeme brzy informovat.