Rozhovor s Aničkou Bachratou

Vzpomínáš na svůj první gól? (za ženy, celkově) případně na jaký první si vzpomeneš?
Statistiky na Českým florbalu říkají, že jsem ho vstřelila skoro přesně před deseti lety v lize starších žáků, když jsem začínala za Atlas Blansko. Jsem si téměř na 100% jistá, že to byla nějaká dorážka na velkým brankovišti. Jelikož to byla v začátcích moje hlavní role na hřišti. Kluci kolem tvořili hru a já zavazela golmanovi :D
 
Jakou roli máš v týmu?
Momentálně mám roli spíše opačnou, dělat pořádek v našem velkém brankovišti, aby měly naše gólmanky co nejméně práce. V kabině patřím mezi ty zkušenější hráčky a baví mě komunikovat s těma mladšíma, snažím se tím vytvářet takové prostředí, aby se ty věkové rozdíly eliminovaly a fungovaly jsme opravdu jako jeden tým.
 
Kdo je tvůj vzor? 
Přímo vzor v podobě jedné osoby nemám, ale mám kolem sebe plno úžasných lidí, kteří mají neuvěřitelné nadšení jak do své profese, tak také do sportu nebo do toho co dělají ve svém volném čase a když mě dochází baterky, snažím si v nich najít inspiraci. Patří mezi ně oba moji rodiče a nejbližší přátelé.
 
Kromě toho, že hraješ za A-tým, jsi také trenérkou, co tě na tom nejvíce baví?
Je toho spoustu. Od vymýšlení jednotlivých tréninků tak, aby se holky stále učily něco nového a zdokonalovaly to, co mají z části naučené, přes tréninky zaměřené na jejich zdraví a kondici až po pořádání soustředění, kde v tom stejném kolektivu zažívají úplně něco jiného než v hale s hokejkou. Baví mě s nimi vyhrávat zápasy, ale také prohrávat a baví mě sledovat, jak se jednotlivé hráčky posouvají a rostou ať už florbalově či lidsky.
 
S jakou hraješ florbalkou?
S krásnou, růžovo modrou je rovná a je lehoučká, flex 29, čepel Quest 1.
 
Co tě baví mimo florbal?
Zbožňuji hory, focení a jiné sporty jako lyžování, tenis nebo jízdu na kole.
 
Studen/Práce - jaká?
Studuji magistra na FSPS a do toho pracuji v našem klubu. Podílím se na koordinaci dívčí sekce, starám se společně se sekretářem o ekonomickou stránku klubu a společně s markeťákem o spoustu dalších věcí. 
 
Kdo je tvůj největší fanoušek?
Určitě rodiče, mamce se zápasy vždycky líbí a taťka je vždycky všechny zkritizuje. Důležité je, aby to bylo vyvážené a pak je všechno v pohodě.
 
Co bys doporučil/a mladým hráčům a hráčkám?
Přeji jim, aby je florbal bavil, pokud je baví a chtějí se zlepšovat, nestačí jen docházet na tréninky, věnujte tomu něco na víc. Ale nejen omlácené parkety doma v pokoji, sportujte a starejte se o sebe ať Vás zranění nevyřadí ze hry. Berte sport jako přirozenou součást vašeho života. Nikde není napsané, že společně s florbalem na jakékoliv úrovni  nemůžete být úspěšný doktor, právník, přírodovědec nebo ekonom. Florbal a jeho neprofesionalita jsou krásní právě v tom, že k tomu můžete dělat spoustu dalších skvělých věcí.