Drama se šťastným koncem. Buldočky vyhrály v Olomouci

Obrovské drama bylo k vidění v Čajkareně v Olomouci, kde Buldočky celý zápas dotahovaly proti místnímu FBS Olomouc. O vítězství Bulldogs Girls 7:6 rozhodla gólem v posledních vteřinách Liliana Bolfová.
Jakub Hanák | 18.9.2022

Olomouc vstoupila do zápasu pohádkově. Díky dvojici Vlaďka Maděrová – Lucie Cholinská, které si vzájemně nahrály na góly, vedly hráčky domácích již ve 4. minutě 2:0. V šesté minutě se po přihrávce Pospíšilové prosadila reprezentantka Anna Brucháčková a bylo sníženo. Ve 13. minutě pak bylo po hezké individuální akci Kristýny Pospíšilové vyrovnáno. Jenže stav 2:2 nevydržel dlouho, Olomouci vrátila vedení taženou střelou z velké vzdálenosti Barbora Soušková. Do druhé třetiny tak vstupovaly Buldočky s jednogólovou ztrátou.
Tu však po 30 sekundách odmazala Liliana Bolfová, která po nabídce Aničky Brucháčkové vyrovnala stav zápasu. Bulldogs Girls měly příležitosti na otočení skóre na svou stranu, ale jejich snahy ztroskotaly na brankářce Dlouhé. A tak úřadovala Olomouc, do vedení 4:3 ji poslala Eliška Pešavová. V půlce napínavého duelu bylo opět srovnáno, pod třetí gól se podepsala po nahrávce od sestry Aničky Ema Brucháčková. Buldočky byly ve druhé části aktivnější, ale byla to Olomouc, kdo se mohl radovat z dalšího gólu. Ve 37. minutě mohla zvedat ruce nad hlavu domácí Barbora Suchánková. O minutu později však z trestného střílení vyrovnala Michaela Žáková a do šaten se šlo za stavu 5:5.
Vstup do třetí třetiny vyšel lépe Olomouci, která po gólu Zuzany Hubáčkové opět vedla. Ve 49. minutě se však ihned po návratu z trestné lavice prosadila Tereza Pešková a infarktový zápas byl opět vyrovnaný. Skóre se mohlo měnit v 55. minutě, ale nejprve se na jedné straně vyznamenala Nikola Dlouhá v olomoucké brance a o chvilku později také Jana Prátová v té brněnské, když vychytala trestné střílení Evy Řehákové. Už to vypadalo, že napínavý zápas půjde do prodloužení, ale Buldočky byly proti. 18 sekund před koncem zápasu překonala olomouckou obranu Liliana Bolfová a poslala Bulldogs Girls do vedení 7:6. S tím už domácí hráčky nedokázaly nic udělat a tři body tak putují do Brna.