Buldočky čekají dvě barážová utkání v Praze

​Buldočky pokračují v boji o udržení v extralize. Na domácí půdě porazily Black Angels 6:1 a nyní jedou do Prahy, kde se pokusí sérii hranou na tři vítězné zápasy ukončit.
Jakub Hanák | 15.4.2022

Zatímco A-tým mužů čekají večer tvrdé boje s Pardubicemi, A-tým žen odehraje o víkendu v odpoledních hodinách duely s Black Angels. Buldočky v sérii vedou 1:0 na zápasy, když v prvním utkání série dokázaly navázat na výkony z play down. Tým pod vedením kouče Martina Czeczinkara se neustále zlepšuje, zatímco po základní části měly Buldočky na svém kontě jedinou výhru, v play down se jejich hra výrazně zvedla.
Výrazný podíl na tom má fungující první pětka ve složení Kristýna Pospíšilová – Liliana Bolfová – Tereza Pešková – Michaela Žáková – Ema Brucháčková. Nejvíce se daří poslední jmenované hráčce. Brucháčková ve 12 zápasech play down nasbírala 23 bodů za 14 gólů a 9 asistencí. Po návratu z marodky opět střílí góly Michaela Žáková, více než bod na zápas sbírá Kristýna Pospíšilová. Dobrou střeleckou formu má také Nikola Domonkosová. V brance je velkou jistotou Jana Prátová.
Pro zajímavost dodejme, že Buldočky ve čtyřech z posledních pěti zápasů vstřelily přesně šest branek (tato série je přerušená výhrou 16:2 ve čtvrtém zápase série s Židenicemi).
Hlavní palebnou silou našich soupeřek je Ester Janušková, která ve 20 zápasech základní části vstřelila 17 branek a posbírala celkem 29 bodů. V play off v osmi zápasech přidala 7 gólů a 6 nahrávek. Body sbírají také Adriana Fricová nebo juniorky Anna Vinklerová se Zuzanou Kuchařovou. V brance se střídají Hana Kuchařová s Natálií Churáčkovou. Celý tým Black Angels je velmi mladý, všem hráčkám je do 24 let. V prvním utkání série se Pražanky nebály vysoko napadat, ale Buldočkám se podařilo na tuto taktiku najít recept a zvítězit.
 
Utkání číslo dvě se odehraje v sobotu již od 14:00 v Praze. Sledovat jej můžete pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.
Utkání číslo tři se odehraje v neděli od 15:00 v Praze. Sledovat jej můžete pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.
 
Podpořte Buldočky aspoň na dálku v jejich boji za udržením extraligové příslušnosti!