Brána do extraligy zůstala opět zavřená

Jak určitě víte z našich pravidelných příspěvků, ženský A tým si ani tento rok nenechal boje o extraligu ujít a bojoval až do poslední chvíle. 
Po vysoké porážce z Prahy 1:7 měly ženy celý týden na to, aby se na soupeřky lépe připravily. Průběh sobotního zápasu tomu tak napovídal a nebylo daleko od dorovnání série. Hned v první třetině sice Panthers odskočily do dvoubrankového vedení, dominantu na hřišti ale přímo neukazoval ani jeden tým a šance byly vidět na obou stranách. Bohužel pro domácí, v proměňování šancí se ukázaly zkušenější hostující a po výhře 3:1 odcházely z hřiště s vítěznou náladou opět favorité duelu Panthers.

Nedělní zápas se odehrál v odpoledních hodinách na městské hale Vodova, kde se domácím v posledních zápasech velice dařilo. 9.4. tu hráčky Bulldogs odehrály skvělé 2. utkání finále 1. ligy žen proti Tatranu Střešovice. Po první třetině, kdy domácí prohrávaly těsně 2:3 to vypadalo, že se štěstěna dnes obrátí na hokejky domácích a gólově bude utkání bohatší. Bohužel soupeřek se dokázaly držet už jen následující druhou třetinu (1:1). V té třetí, hostující ukázaly, že z extraligy sestupovat nemíní a zavěsily do sítě domácích další 3 branky. I přes poměrně vysoký gólový rozdíl trenéři obou družstev potvrdily, že většina pasáží v utkáních byla velice vyrovnaná a brněnské Bulldogs byly rovnocenným soupeřem.
Panthers tak zvítězily v sérii 0:3 a tím si i pro následující sezónu zajistily místo v Extralize.

Brněnské hráčky mají za sebou 5. sezónu v 1. lize žen, a bojí o extraligu se účastnily již po 4. V této sezóně nabraly hlavně ve vyřazovacích bojích cenné zkušenosti, z kterých budou čerpat sezónu následující a snad se opět budeme moci těšit na podobný úspěch. Odnáší si ty taky spoustu zážitků hlavně díky fanouškům, kteří vytvářeli neuvěřitelnou atmosféru ať na domácích zápasech nebo na výjezdech.


tahejsnami-web-–-kopie-(1).png