Závěrečný tlak body nepřinesl

Opět na státní svátek 17. listopadu se setkaly mužstva Chodova a Brna. Mužstvo, jež loni až příliš rychle ukončilo Buldokům sezónu v semifinále play-off, bylo soupeřem našim mužům ve čtvrteční podvečer. Jednalo se o zakončení první poloviny základní části. 
Brno vstoupilo do utkání velmi dobře. Hosté byli aktivní v napadání a podnikali nebezpečné výpady před branku Baráka. Ve třetí minutě nejprve krásně vyjel od mantinelu na střed Jiří Koutný a jeho střela orazítkovala břevno. Hned z protiútoku natáhl ke střele Dóža a jeho projektil skončil na levé tyči Kuhnovi svatyně. První branky padly v 9. minutě, po pěkné kombinaci přes celé útočné pásmo našel Juhaňák křížně Sládečka a ten přízemní střelou propálil Baráka. Chodovská odpověď přišla velmi rychle, za 38 vteřin nahazoval před branku míček Dóža a ten se nešťastně odrazil od noh Pražana za Kuhna. Ve 12. minutě se dostali domácí do vedení, když pěkně vyřešili přečíslení Martin Koutný a zakončující Tyl.  Brňané ale našli rychlou odpověď, po levé straně se protáhl Jalový a jeho nahrávku před branku si srazili obránci Chodova do branky. V 17. minutě zatáhl za záchrannou brzdu Juhaňák a šel si odpočinout na trestnou lavici. Už po 30 vteřinách ale mířil zpět, protože Tyl dostal na pravém mantinelu příliš mnoho času, vyběhl si v klidu do lepšího úhlu a z blízka zakončil o pravou tyč do brány. Ačkoli byli hosté asi aktivnějším týmem v první třetině, do kabin odcházeli s nejtěsnějším náskokem chodovští hráči.

O přestávce byl Chodov nucen udělat změnu na postu brankáře, když zraněného Baráka nahradil Mück. Nástup do druhé třetiny ale vůbec nevyšel hostům. A to do slova. Na hrací plochu totiž přišli pozdě a tím darovali Chodovu další dvouminutovou výhodu. Největší šanci ale toto vyloučení přineslo nakonec Brnu, protože balónku se zmocnil hned po návratu z trestné lavice Surkoš a jeho zakončení přerušila na poslední chvíli se vracející chodovská obrana. Ve 25. minutě vyrobili brněnští velkou hrubku při rozehrávce, situaci dvou na nikoho ještě dokázal Kuhn zvládnout, ale na dorážku nehlídaného Tyla už nemohl reagovat. Na konci 28. minuty byl nejprve za faul vyloučen Sládeček a zároveň s ním po nesportovním chování zamířil za katr i Tyl. Více místa na hřišti ale žádné velké šance nepřineslo. Naopak velkou příležitost domácím nabídla chyba při napadání a mladík Běloch prostřelil se štěstím Kuhna. V 37. minutě zabránil míčku letícímu na volného Mendreka vysokou holí starší z bratrů Vávrů Tomáš a šel na dvě minuty. Juhaňák našel křižnou nahrávku Jirku Koutného a ten zavěsil nad přesouvajícím se Mückem. Za necelou minutku ale střelec třetí branky Brna na dlouhou dobu znemožnil snahy o další snížení. Koutný totiž mimo hru fauloval jednoho z domácích a rozhodčí jeho počínání ocenili vyšším pětiminutovým trestem. První necelé tři minuty přežili Brňané bez úhony a domácí si tak odnášeli zbytek trestu do poslední třetiny.

Do velké šance se stále v oslabení hnali Juhaňák s Kadlecem, ale přihrávku na poslední chvíli zachytil domácí Sýkora a založil tak přečíslení na druhé straně, to ale na poslední chvíli uhasil nohama Kuhn. Ve 48. minutě přišlo další vyloučení, tentokrát šel na trestnou lavici Martin Koutný za faul na Sládečka. Brno si v přesilovce vytvořilo dvě velké šance. Nejprve Koutný našel Mendreka, jehož střelu do odkryté branky zachytil na poslední chvíli blokem Kotlas. Potom natáhl ke své oblíbené střele Juhaňák, ale míček směřující na zadní tyč vytáhl rukou na poslední chvíli Mück. Na dostřel jediné branky se dostalo Brno necelých sedm minut před koncem. Tichý skvěle zastavil rodící se brejk domácích a přečíslení dvou na jednoho využili Coufala a střelec Černoch. Brno vrhlo všechny síly do útoku a začalo mačkat Chodov na jeho polovině. Minutu a půl před koncem měl obrovskou příležitost na vyrovnání opět Černoch, když byl sám před Mückem, toho ale nedokázal prostřelit. Minutu před koncem se dostali hosté k power-play, tu ale velmi rychle ukončila nepřesná kombinace a střela do prázdné branky z hole Dóži. Brno tak na body na půdě Chodova nedosáhlo, ačkoli by si možná za svůj výkon alespoň jeden zasloužilo. 

15110983_1117961301650755_4760761633758417027_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png