Vyrovnaná semifinálová série se přesouvá do Ústí

Jde do tuhého! Semifinále 1. ligy mužů mezi Bulldogs Brno a Florbal Ústí se po prvních dvou střetnutích za stavu 1:1 posune na sever Čech. Již tento víkend tak můžeme poznat finalistu.
Jakub Hanák | 22.3.2024 | Muži A

Všechny dosavadní duely mezi oběma týmy byly velmi vyrovnané. V základní části v obou případech vyhrál hostující tým 6:5. V prvním zápase semifinále se opět radoval hostující tým, když Ústí zvítězilo díky silné třetí třetině 6:3. Buldoci jim to však následující den vrátili, též výhrou o tři branky – 4:1.
Velkou sílu mají oba týmy v brankovišti – Buldoky drží Martin Koudelka, v prvním zápase série však nezklamal ani Matěj Faltus. Ústí se pak spoléhá na výborného Dominika Hraběho.
Buldokům se v semifinále zatím daří držet na uzdě klíčové hráče soupeře – Jakuba Kolstrunka a hlavně Jana Vondrušku. Naopak pro Petra Koláčného je Ústí jistě oblíbeným soupeřem – v základní části vstřelil Severočechům hattrick, v prvním zápase semifinále se prosadil dvakrát a jeho tým se jistě spoléhá, že hráč se superligovými a reprezentačními zkušenostmi se v Ústí prosadí znovu. Ve druhém zápase série pak kromě již zmiňovaného Martina Koudelky zazářili i dvougóloví Lukáš Mráz a Martin Svatoň.
Síla Ústí je však rozložená a zahrozit může kdokoli. V Brně se dařilo třeba Martinu Hornovi nebo Janu Doboszovi. Ve prospěch Ústí pak bude samozřejmě hrát také domácí prostředí – do haly Sluneta jistě přijde mnoho domácích příznivců.
V průběhu víkendu se již může rozhodnout o postupujícím do finále. Nestane-li se tak, následoval by rozhodující pátý zápas, hraný v Brně v úterý večer.

Držte Buldokům do Ústí palce! Zápasy můžete sledovat živě zde:
Sobota 17:00
Neděle 17:00