Šubrt hattrickem sestřelil České Budějovice

Buldoci ve třetím kole 1. ligy mužů porazili Štíry z Českých Budějovic 5:4. Rozhodlo se v první třetině, kterou domácí ovládli v poměru 4:1 a i přes závěrečný tlak soupeře dokázali své vedení udržet.
Jakub Hanák | 18.9.2022

Úvod do zápasu byl velmi zajímavý. Už ve druhé minutě otevřel skóre utkání Petr Šubrt. Vedení Buldokům vydrželo jen minutu, v nepřehledné situaci u brněnského brankoviště se nejlépe zorientoval Matyáš Sirotek, který poslal míček za Haltmara a bylo srovnáno. Ani stav 1:1 však nevydržel dlouho, své druhé střídání zakončil druhou brankou Petr Šubrt a Brňané byli zpět ve vedení. Poté se hra mírně uklidnila, ale Buldoci dokázali ještě před první sirénou zvýšit svůj náskok. Ve 13. minutě se prosadil Tomáš Pešek a na něj navázal v 16. minutě Michal Valachovič. Do druhé třetiny tak Buldoci vstupovali s pohodlným vedením 4:1.
Druhá perioda nabídla pevnější obrany a méně brejků než ta první. Ve velké šanci byl Mráz, ale jeho dělovka z půlky jen málem přelomila břevno Švehlovy branky. Už to vypadalo, že diváci do druhé přestávky gól neuvidí, ale proti byla hvězda zápasu Petr Šubrt, který zakončil Svobodovu akci a dovršil hattrick.
Do závěrečných 20 minut vstoupili Štíři s novým brankářem a odhodláním se zápasem ještě něco udělat. Ve 45. minutě už na světelné tabuli na hale Vodova svítil stav 5:3, prosadili se českobudějovičtí Lukáš Froněk a Václav Hejplík. Přesilovku Jihočeši sice nevyužili, ale v 55. minutě využil zaváhání v brněnské rozehrávce Sirotek, který jen předložil míček Jiřímu Dědičovi a bylo zaděláno na drama. Buldoci však v závěru udrželi hubený náskok 5:4 a do tabulky si připisují 3 body.