Rozhodující zápas ovládlo Kladno, Bulldogs čeká baráž

V rozhodujícím, pátém finálovém zápase uspěli na domácí půdě kladenští Kanonýři. Buldoci si tak stejně jako před dvěma lety zahrají baráž, opět budou jejich soupeři pardubičtí Sokoli.
Jakub Hanák | 13.4.2024 | Muži A

První třetině dominovali převážně hráči domácího Kladna. Ti Buldoky téměř dvojnásobně přestříleli a nebýt Martina Koudelky v brněnské brance, mohlo to pro hosty dopadnout velmi špatně. Skóre zápasu otevřel v osmé minutě Marek Veselý, který vyřešil přečíslení 2 na 1 přesnou střelou. Buldokům se podařilo srovnat, též z přečíslení, ve 14. minutě. Lukáš Gregr dostal míček na osu, naznačil střelu a shodil míček na volného Filipa Mazáče, který prostřelil Janouška. Kladno si však svou aktivitou vybojovalo druhý gól, 16. minutě potrestal další zaváhání Brna Jakub Bohuslávek. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.
Jestli první perioda byla z pohledu Bulldogs špatná, tak ta druhá byla ještě horší. Kladno opět bylo aktivnějším týmem, Buldoci si naopak nedokázali mnoho šancí vypracovat. Ve 27. minutě odskočilo Kladno zásluhou Ondřeje Papouška do dvoubrankového vedení a ve 34. minutě pak poslal Kryštof Krbec Kladno do trháku. Buldoci pak v závěru třetiny ustáli oslabení, ale mnoho šancí si nevytvořili a do třetí třetiny tak šli za stavu 4:1.
Trenérský tým stáhl sestavu na dvě formace a Buldokům se dařilo postupně gradovat svůj tlak. Dobrou příležitost ke snížení měli Buldoci po šesti minutách hry, zaslouženě byl za svůj hrubý styl hry potrestán Matěj Stůj. V přesilovce se Buldokům prosadit nepodařilo, ale krátce po jejím konci zachytil výhoz Ponomareva před půlkou Lukáš Kučera a rychlou střelou se postaral o zdramatizování zápasu. Buldoci však velmi těžko hledali cestu okolo kladenských obránců a již 8 minut před koncem začali zkoušet hru v šesti. I přes mnohé šance však vyprodaná hala BIOS další gól neviděla. Domácí tak po výsledku 4:2 mohli převzít pohár pro vítěze 1. ligy mužů a oslavit postup do Livesport Superligy, Buldoci o svou vstupenku do nejvyšší soutěže zabojují v baráži proti známému soupeři – Sokolům Pardubice.