Ostrava Cup

Buldoci se v rámci přípravy zúčastnili turnaje OSTRAVA CUP, na kterém získali stříbrné medaile. V jaké sestavě a s jakým cílem odjeli na sever Moravy jsme se zeptali trenéra mužů, Rosti Kohúta.
Foto: Ladislav Káňa

Ostrava Cup jste měli spíše jako soustředění, jak tedy turnaj probíhal?
Začali jsme zlehka. Hráči se první den seznamovali mezi sebou a zahráli si. Následovala společná večeře, kde jsme si řekli nějaká pravidla, ale potom už jsme si nemohli nechat ujit fotbal. Druhý den jsme se ráno proběhli a dali si trénink, po kterém následoval krátký meeting. Večer už šel vidět progres ve hře, takže jsme byli spokojení. Jelikož máme celkem náročnou letní přípravu, začala se po posledním utkání projevovat únava. Proto jsme se zaměřili více na regeneraci. Hráči měli naplánované stabilizační, neboli kompenzační cvičení, dlouhý výklus, stretching a na hotelu využili hotelového wellnessu. No a v neděli jsme hráli 3 zápasy. Postupně jsme ve čtvrtfinále porazili prvoligový MVIL Ostrava na nájezdy, v semifinále mladíky z FBC Ostrava, kteří vyřadili superligový A-tým Ostravy a ve finále jsme bohužel nestačili na Přemožitele.
 
Jaký byl cíl turnaje?
Chtěli jsme, aby se začaly vytvářet sociální vazby mezi hráči a zároveň mezi hráči a realizačním týmem. Také jsme nastavili vnitřní fungováni týmu, které si přejeme, aby  fungovalo i u mládežnický družstev. Zároveň jsme na turnaji odehráli spoustu zápasů, takže jsme měli příležitost zopakovat základy herního systému. Do každého zápasu jsme vstupovali s cílem zvítězit. Jsme rádi, že jsme tento cíl z části naplnili a zahráli si finále proti hráčům z reprezentace (Tokošovi, Suchánkovi, Veltšmídovi, Součkovi, Hájkovi a Matejčíkovi). Pro naše hráče to byla obrovská zkušenost. Zahrát si proti tomuto výběrů byl poslední cíl turnaje.
 
V jaké sestavě se zde Buldoci představili?
Sestavu jsme nakombinovali tak, aby v ní byli zkušení hráči,  nově příchozí hráči, mladí junioři a dorostenci, kteří získané zkušeností zúročí v mládeži, kde budou oni těmi zkušenějšími a pomůžou nám nastavit vnitřní fungovaní družstev juniorů a dorostenců. Do Ostravy jsme vzali "zkušenější" hráče, kteří se museli učit vzít odpovědnost do vlastních rukou a nově příchozí hráči se na začátku jen rozkoukávali, ale postupem času byli o něco průbojnější a hlavně zapadli do týmů
 
Splnil ostravský turnaj očekávání?
Turnaj nám přinesl mnoho postřehů, ale neděláme z nich žádné závěry. Hráči se mezi sebou seznámili a noví hráči do kolektivu zapadli, což je nejdůležitější. Mladí kluci získali zkušenosti, které doufám dobře zúročí. Jsme rádi, že jsme se turnaje zúčastnili a jestli se nemýlím, tak jsme si vybojovali na příští sezónu startovné zdarma, takže se těšíme i na příští ročník.