Muži Vítkovicím statečně vzdorovali, ale v Poháru končí

Buldoky čekala v osmifinále Poháru Českého florbalu velká výzva – aktuálně druhý superligový tým, 1. SC Vítkovice. Po vyrovnané první třetině však soupeř ukázal kvalitu a získal zápas pro sebe. Konečný výsledek byl 3:10.
Jakub Hanák | 23.11.2022

První perioda byla velmi vyrovnaná. Buldoci hráli proti zkušenějšímu soupeři zataženěji a trestali z brejků. Skóre otevřel ve čtvrté minutě nepokrytý Štěpán Kaleta, ale v desáté minutě dokázali Buldoci vyrovnat. Na úrovni stolku časoměřičů získal míček Petr Vaverčák, který poslal dopředu Martina Svatoně a ten se nemýlil. A pro Buldoky bylo za půl minuty ještě lépe, střela Jakuba Marka vypadla brankáři Jasiokovi a míček doklepl za jeho záda Filip Sedmera. Jenže jen o chvíli později využil přesilovou hru jeden z nejlepších superligových střelců, Rostislav Gattnar. V 18. minutě pak vrátil vedení Vítkovicím Lukáš Fukala. Do šaten se však šlo za stavu 3:3, o vyrovnání se v poslední minutě zasloužil Michal Valachovič, který ze vzduchu usměrnil nához Petra Šubrta do sítě.
Jenže ve druhé části Vítkovice ukázaly superligové zkušenosti. Dokázaly si vypracovat šance a i přes velké nasazení v obraně se Brňanům nedařilo brzdit přísun gólů ve Faltusově brance. Postupně se trefili Rostislav Gattnar, přesilovku využil Jan Šebesta, Martin Gattnar, Ondřej Sidunov a Michal Pažák. Do třetí třetiny se tak šlo za stavu 3:8.
Posledních dvacet minut příliš mnoho šancí nenabídlo. Vítkovice polevily a Buldoci pečlivě bránili. Přesto se hostům podařilo dostat na hranici desíti gólů, prosadili se Adam Zubek a Michal Hložanka. Buldoci se však nemají za co stydět, favorita dokázali aspoň v první třetině výrazně potrápit a zase nasbírali nové zkušenosti.