Muži jedou pro povinné tři body do Havířova

BRNO – Jakou asi můžeš mít cestu do Havířova? Tak na tuto záludnou otázku od legendárního hokejového kouče Hrouzka staršího budou po tomto víkendu znát odpověď i naši muži. Do bývalého města havířů zamíří dobýt svatyni Slovanu.
Ačkoliv si brněnský snajpr Adam Konečný myslí, že by měli Bulldogs zabrat a nepolevovat v průběhu rozehraného mače, řečí výsledků a bodů se Brňanům daří. V osmnácti mačích vydolovali čtyřiačtyřicet bodů a jen o čtyři body zaostávají za prvními Karlovými Vary.
Podíváme-li se na sobotního soupeře z Havířova, ten na druhý celek první ligy ztrácí neskutečných třicet bodů! To je víc, než má například šesté Znojmo (27). Přesto je potřeba tento fakt nechat pouze na papíře a do zápasu vstoupit jako do finálového klání, aby soupeř čirou náhodou v prvním povánočním souboji nepřekvapil.
Ve svém středu mají Havířovští (ex)vítkovické hráče, kteří mohou potrápit až do konce. Stěžejní bude i výkon již zmiňovaného Konečného, který v posledních dvou mačích vstřelil pět gólů (čtyři Exelsioru Havířov – výhra 14:11, jeden Rožnovu pod Radhoštěm – výhra 3:2). Celkově už nastřílel třiadvacet branek a patří mu jedenácté místo v produktivitě ligy.

TJ Slovan Havířov – Bulldogs Brno
sobota 4. ledna od 19:00; MSH Havířov