Muži doma stoprocentní, v sérii vedou 2:0

Buldoci potvrdili roli favorita a na domácí půdě dvakrát zdolali Chomutov. Série se tak přesune na sever Čech za příznivého stavu 2:0 pro Bulldogs.

Sledujte venkovní utkání ONLINE 

Jakub Hanák | 27.2.2022
 

1. zápas: Bulldogs Brno – DDQ Florbal Chomutov 9:4 (fotogalerie)

Sobotní utkání začalo vlažně, oba týmy si nejprve svého soupeře oťukávaly. Skóre otevřel po rychlém průniku Lukáš Mráz, ale za hosty vyrovnával Halej. Do kabin se však díky Tomáši Kadavému šlo za stavu 2:1 pro domácí Buldoky. Ti ve druhé periodě rychle odskočili na 3:1, prosadil se nejproduktivnější hráč týmu ze základní části Adam Konečný. Přetahovaná o výsledek pokračovala. Chomutov snížil na 3:2, ale dvoubrankové vedení vrátil Buldokům mladý Petr Zajíček. Hosté opět korigovali skóre na 4:3, ale ani to nevydrželo moc dlouho. Mistr trestných střílení Jakub Marek vytáhl další klenot ze své sbírky a Buldoci mohli jít do šaten s vedením 5:3. Třetí třetina pak patřila jen Bulldogs. Ti kontrolovali hru a navyšovali své vedení. Nejprve se mohl radovat Lukáš Michálek, na kterého poté navázal Josef Žižka. Svou druhou branku v zápase (a první gól ze hry v sezoně) vstřelil Jakub Marek. Devátý zásah přidal Adam Konečný, hosté už jen v závěru upravili skóre do finální podoby 9:4.

   
 

2. zápas: Bulldogs Brno – DDQ Florbal Chomutov 4:3 (fotogalerie)

Nedělní utkání mělo podobně pomalý začátek jako první zápas série. Skóre se měnilo relativně rychle, jako první se prosadil domácí Petr Zajíček. Po dobře zahrané standardní situaci zvyšoval Adam Konečný, ale hosté záhy snížili na 2:1. Buldoci byli v první části aktivnější a svého soupeře do mnoha šancí nepustili. Jenže do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, za které vyrovnal Linc. Vyrovnanější byl také obraz hry. Buldokům vrátil náskok v oslabení Adam Konečný, kterého skvělým výhozem vyslal do úniku brankář Haltmar. Chyb však přibývalo a jednu z nich hosté potrestali vyrovnáním. Před třetí třetinou tak bylo utkání vyrovnané 3:3. Úvodní minuta posledního dějství byla infarktová. Okamžitě po buly se do šance hnali Buldoci, ale hra se hned otočila a v brejku byl pro změnu Chomutov. Ale pravidlo nedáš – dostaneš zafungovalo a jen o pár sekund později byl sám před brankářem Adam Konečný, který gólem na 4:3 završil hattrick. Buldoci se snažili kontrolovat hru, což se jim po většinu třetí třetiny dařilo. Oba týmy měly šance na skórování, ale obzvlášť Jakub Haltmar v brance čaroval a žádný další gól nepustil. Bulldogs tak porazili Chomutov i podruhé a příští víkend budou bojovat na hřišti soupeře o postup do semifinále.