Mráz třemi body přispěl k výhře v Chomutově

Buldoci mají za sebou náročný zápas v Chomutově. V utkání byli aktivnějším týmem, ale soupeř srdnatě bojoval a Brňané to neměli jednoduché. Nakonec si však došli pro tři body, rozhodl dvěma góly Lukáš Mráz.
Jakub Hanák | 28.10.2022

Skóre utkání otevřel v páté minutě Lukáš Mráz, který dokázal skvěle přečíst chomutovskou rozehrávku, vypíchnout soupeři míček a v brejku přesně zakončit nad nohu brankáře Kříže. O dvě minuty později se však tatáž situace opakovala, ale na opačné straně. Po ztrátě před vlastní bránou se Buldoci dostali do problémů a přečíslení tři na jednoho vyřešil Štěrba nahrávkou na Petra Lince, který prostřelil Jakuba Haltmara. Mráz mohl poté vedení Buldokům vrátit, ze stejné situace jako při svém prvním gólu však tentokrát těžit nedokázal. Ve druhé půlce první třetiny dostali hostující Bulldogs k dispozici přesilovku, kterou sice nevyužili, ale pár sekund po jejím konci vysunul Mráz dopředu Adama Zukala, který nádhernou střelou nad rameno poslal Brno do vedení. Pro mladého útočníka se jednalo o první trefu v 1. lize mužů.
Ve druhé třetině sice přibylo šancí na obou stranách, ale góly nepadaly. Fanoušci se další branky dočkali až ve 39. minutě, kdy se prosadil Petr Vaverčák a hosté vedli 3:1. Jenže Buldokům tato radost moc dlouho nevydržela, pár sekund před druhou přestávkou těžil z nepřesné rozehrávky a nedůrazu před brankou chomutovský Michal Skuhrovec.
Třetí třetina byla z pohledu diváka jednoznačně nejzajímavější hrací částí. Hrálo se nahoru dolů s velkými šancemi na obou stranách. Chomutov ve 45. minutě vyrovnal průběh utkání, po sérii neproměněných šancí Buldoků je vytrestal Ondřej Halej. A mohlo být ještě hůř, protože ve 48. minutě šli Buldoci do čtyř. Avšak oslabení dokázali překlopit ve svůj prospěch. Lukáš Mráz se dokázal vykličkovat z rohu až do střelecké pozice a překonal brankáře domácích Kříže. Chomutov jistě spřádal plány na závěrečný tlak a vyrovnání, které však roztrhal Martin Svatoň. Také pro něj se jednalo o premiérový prvoligový gól, který navíc přišel ve velmi důležitý okamžik. Druhou asistenci a celkově třetí bod v utkání si připsal Petr Vaverčák. Domácí to ještě zkoušeli v šesti, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. Navíc pro ně mohlo být ještě hůře. Lukáš Mráz mohl zkompletovat hattrick, ale trefil jen tyč prázdné branky. Nařízené trestné střílení pak neproměnil Jakub Marek. Mrzet ho to však nemuselo, protože jeho tým si ze severu Čech odváží 3 body za výhru 5:3.