Mečbol pro Kladno. Buldoci budou bojovat o vyrovnání série

Třetí finálový duel, který se odehrál ve Sportovní hale TEZA v Hodoníně, skončil těsnou prohrou brněnských Bulldogs. Druhý bod tak vybojovali florbalisté Kladna a od postupu do nejvyšší soutěže je dělí poslední výhra. Buldoci se ale zítra budou rvát o vyrovnání série.
Ondřej Smekal | 6.4.2024 | Muži A

Začátek utkání se nesl ve znamení opatrnosti. Oba týmy věnovaly první minuty seznamování se s povrchem, a proto nebylo k vidění příliš mnoho šancí. Opatrné tempo zápasu se začalo zvyšovat až ve druhé polovině první dvacetiminutovky. Buldoci nakonec po zákroku Vojtěcha Nováka dostali k dispozici přesilovou hru, která však byla rozdělena sirénou. Ani v této početní převaze se skóre nezměnilo a první třetina skončila bez branek.
Kladenským se podařilo ubránit i zbytek Novákova vyloučení, ale rovnocenný počet hráčů na obou stranách dlouho nevydržel. Na dvě minuty šel na trestnou lavici pykat Petr Koláčný, ale i brněnské oslabení bylo úspěšné. Jenže pár minut po vypršení Koláčného trestu byl vyloučen Valachovič a jeho zákrok přišel domácím draho. Přesilovou hru využil ve 28. minutě Matyáš Bachmaier a Kladno vedlo 1:0. To však ze strany nejproduktivnějšího hráče letošního playoff nebylo vše. Pár desítek vteřin poté se Kladnu dostalo další přesilové hry a o změnu skóre se postaral znovu Bachmaier. Střelou z první propálil Koudelku a zvýšil na 2:0. Buldokům se podařilo rychle odpovědět. Ve 31. minutě střelou na bližší tyč překvapil Ponomareva Lukáš Mráz. O chvíli později mohl srovnat Adam Vágner, ale jeho střela trefila pouze brankovou konstrukci. Po 40 minutách se tak šlo do šaten za stavu 2:1 pro hosty.
I třetí třetina přinesla několik vyloučení. Nejprve kladenské uvrhl do hry ve čtyřech svým zákrokem Marek Veselý, na což ale za pár vteřin zareagoval svým nedovoleným zákrokem Petr Koláčný a počet hráčů na hrací ploše se vyrovnal. Více prostoru na hřišti ocenil Ondřej Papoušek, který se dostal na útočné polovině k míčku a zavěsil za Koudelkova záda. Buldoci, kteří potřebovali dát dvě branky, šli navíc znovu do početní nevýhody. Tentokrát s ní však naložili po svém. Martin Svatoň po naskočení ze střídačky zachytil přihrávku, nabral rychlost a našel před bránou Adama Zukala, který snížil na 2:3. Ani toto brzké snížení však Buldokům nebylo příliš platné. A to i přesto, že domácí zkoušeli hru v šesti. Vyrovnávací gól se jim vstřelit nepodařilo, a tak druhý bod do série berou Kanonýři.
Už zítra se však může série opět srovnat. I přes dnešní fantastickou podporu věříme, že můžeme být ještě hlasitější a hnát tak Buldoky za klíčovým vítězstvím, které by je přiblížilo zase o kousek blíž superligovému snu. Zápas začíná v 16:00 na SH TEZA v Hodoníně.