FINÁLOVÁ SÉRIE SE NAPOSLEDY STĚHUJE NA KLADNO

Buldoci v neděli v Hodoníně teatrálně neutralizovali kladenský mečbol a oba týmy se tak setkají ještě jednou, naposledy, v zápase o všechno.
Filip Křenek | 9.4.2024 | Muži A

Sérii začali lépe Bulldogs, kteří v prvním zápase dokázali i díky skvělému brankáři Koudelkovi utrhnout první bod série, když prokázali lepší individuální dovednosti v nájezdové loterii, než jejich protějšky z Kladna. Druhý zápas Buldoci začali opět dominantně. První třetinu vyhráli 4:1 a Kanonýři s nadsázkou nevěděli, kde jim hlava stojí. Jenže v průběhu druhé třetiny se brněnský domeček z karet sesypal a kladenští florbalisté v čele s Tomášem Chroustem poslali sérii do Hodonína za nerozhodného stavu 1:1. O týden později, v zápase č. 3, se oba týmy vyznamenali spíše defenzivní hrou. I přesto, že Buldoci měli pravděpodobně ze hry o trochu více než jejich soupeř, dokázali za Ponomarevovy záda dostat jen dva míčky. Kladno zvítězilo 3:2 a brankáři Koudelkovi byla jeho pátá cena pro nejlepšího hráče zápasu v letošním play-off jen nedostatečnou útěchou pro hrozící vypadnutí z play-off 1. ligy mužů. Jenže den na to Buldoci ustáli strach z eliminace, a i díky zlepšené morálce a méně vyloučení zvládli ukočírovat zběsilou přestřelku a díky vítěznému gólu Lukáše Mráze z času 59:47 si mohli oddechnout po slavné výhře 6:5.
Pokud použijeme terminologii NHL, bude se jednat o pověstnou GAME 7. V našem případě je to sice pouze GAME 5, ale smysl je stejný – ten, kdo vyhraje tento zápas, vyhraje celou sérii. Buldoci se budou moct opět opřít o několikrát zmiňovaného brankáře Martina Koudelku. K postupu do Superligy budou ale potřebovat i generovat góly. O to by se měli starat nejlepší střelci brněnského týmu. Jedná se například o Lukáše Gregra, Petra Koláčného nebo rozjeté duo Martin Svatoň – Lukáš Mráz. Právě tito 4 se postarali o téměř 60 % buldočích gólů v letošním play-off. Kladno se bude snažit kontrovat především příspěvky Matyáše Bachmaiera, který nemá v kladenském týmu, co se týče bodové produkce, sebemenší konkurenci. O 8 bodů méně má, v pořadí druhý, Jakub Bohuslávek, který však nenaskočil ani do jednoho duelu v Hodoníně.
Matematika je jednoduchá. Bulldogs zvítězí – postupují do Superligy. Zvítězí Kladno – uvidíme příští rok v nejvyšší české lize právě Kanonýry. Poražený tým ze sobotního utkání bude mít však ještě možnost na reparát proti lepšímu ze sérii Pardubice – BUTCHIS (Sokoli vedou 3:1 na zápasy v sérii hrané na 4 vítězná utkání).
Pokud máte možnost, dostavte se na kladenskou BIOSku a buďte u zápasu, který se může zapsat do historie Bulldogs Brno jako zápas, který poslal nejstarší jihomoravský tým opět do českého florbalového ráje jménem Livesport Superliga.