Druhý zápas nevyšel. Série jede do Brna za stavu 1:1

Buldoci nenavázali na včerejší výhru a ve druhém utkání Pardubicím podlehli. Na gól Petra Koláčného už nikdo v oranžovém nenavázal, a proto série poputuje do moravské metropole za vyrovnaného stavu.
Ondřej Smekal | 21.4.2024 | Muži A

První třetina začala ve velmi podobném tempu. Oba týmy vstoupili do utkání spíše opatrně a šancí nebylo mnoho. Skóre otevřel na začátku 8. minuty Petr Koláčný, který nechytatelnou střelou do horního rohu prostřelil Martina Haleše. Velkou šanci na srovnání měl Petr Křinka, ale dobrý přesun předvedl Martin Koudelka. To však ovšem pouze oddálilo vyrovnávací branku, která následovala o pár vteřin později, když právě Petr Křinka našel před bránou úplně nehlídaného Přemka Pakostu. Sokolům se navíc podařilo rychle zápas otočit. Po standardní situaci se střelou z úhlu blýskl Milan Bína. Touto brankou byl uzavřen gólový účet třetiny, po níž šli do šaten spokojenější pardubičtí hráči.
Druhá třetina nabídla už o něco více šancí. Tu největší měl Lukáš Kučera, který se po neproměněném útoku Pardubic vydal dopředu, obešel dva hráče a skoro svoji akci i úspěšně zakončil. Branková konstrukce však byla proti. V 10. minutě zvýšil svojí dobře umístěnou střelou z osy hřiště na 3:1 David Žáček. Pro Buldoky mohlo být ještě hůř, kdyby se po Svatoňově chybě prosadil Kaluža. Koudelka však nepřesnou rozehrávku svého spoluhráče napravil. Snížit na 2:3 mohl Petr Koláčný, kterého našel osamoceného před Halešem Filip Mazáč. Koláčný ale druhou branku v zápase nepřidal, na dvakrát ztroskotal na pardubickém brankáři. O pár minut později navíc přišla další hostující chyba v rozehrávce, kterou už tentokrát Pardubičtí využili. Prosadil se podruhé v zápase Milan Bína a Sokoli vedli už 4:1.
Ve třetí třetině se snažili Buldoci soupeře tlačit a vytvářet si šance, kterými by mohli zápas ještě zvrátit. To jim však kazila koncentrovaná obrana Pardubic a velké množství zblokovaných střel. Naděje Bulldogs na obrat se začala definitivně vytrácet po trestném střílení, které proměnil Ralfs Polis a zvýšil na 5:1 pro domácí. Buldoci šli následně do šesti, ale velké šance neproměnili. Kalousek i Kučera tváři v tvář odkryté bráně selhali, a tak si vzal poslední slovo Radek Drba a gólem do prázdné brány upravil skóre na 6:1.
Dva zápasy v Kutné Hoře mají Buldoci za sebou a série se tak přesouvá do Brna. Za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy budou Buldoci potřebovat velkou podporu v hledišti, aby se třeba už za týden mohli radovat z postupu do nejvyšší soutěže. V sobotu 27. 4. a v neděli 28. 4. v 17:00 začínají zápasy ve STAREZ Aréně Vodova, kam tímto zveme všechny Buldočky a Buldoky. Těšíme se na to, jakou elektrizující atmosféru hráčům připravíte.