Dobrý start nestačil. Série pocestuje na Moravu za vyrovnaného stavu

Buldokům se ve druhém zápase nepodařilo výsledkově navázat na včerejšek a na půdě kladenských Kanonýrů prohráli 4:7, přestože většinu zápasu hájili vedení.
Ondřej Smekal | 31.3.2024 | Muži A

Začátek zápasu si Buldoci nemohli představovat lépe. Hned z první šance totiž padl gól, o který se postaral Michal Valachovič po přihrávce Petra Koláčného. Po inkasované brance začali domácí hrát o poznání útočněji a jejich snaha se vyplatila. Na 1:1 srovnal přesnou střelou z dálky Tomáš Chroust. Oba týmy měly své šance na přelomu 10. a 11. minuty. Nejprve pálil Svatoň, jehož střelu vrátil pro Kalouska před bránu Gregr, ale brněnský mladík poskakující míček nedokázal trefit přesně. Na druhou stranu se okamžitě vydal Fojtík, ale ten ztroskotal na Koudelkovi. Klíčovým momentem první třetiny bylo vyloučení Ondřeje Papouška. Ten po došvihu zasáhl do obličeje Petra Vaverčáka a zákrok byl oceněn trestem na 2+2 minuty. V přesilovce ukázali Buldoci svoji sílu. První přesilovku využil Miroslav Kladivo a ve druhé početní výhodě se trefil i Petr Koláčný, který tak přidal k asistenci i branku. První třetinu zakončil krásnou individuální akcí Adam Vágner, který si poradil s Pešákovou dlouhou přihrávkou a zvýšil na 4:1 pro Buldoky.
Od druhé třetiny však diváci sledovali úplně jiný zápas. Buldoci soustředili své síly především na obranu, čehož se Kanonýři nebáli využívat. V úvodu druhé třetiny měli sice Buldoci k dispozici další přesilovou hru, ale tu nevyužili. A protože Adam Zukal následně neproměnil ani nařízené trestné střílení, převzalo iniciativu Kladno. Tomáše Chrousta sice ještě skvělým zákrokem vychytal Koudelka, ale na střelu Matyáše Bachmaiera už brněnský fantom zareagovat nedokázal a Kladenští snížili na 2:4. Velký tlak domácích pokračoval, což nakonec čtyři minuty před koncem vyústilo v kontaktní branku. Na dostřel vrátil Kladno svým druhým gólem Tomáš Chroust.
Kladenští dál využívali psychologické výhody, kterou získali ve druhé polovině druhé dvacetiminutovky. Kanonýři byli aktivnější, daleko častěji drželi míček a vytvářeli si větší množství šancí. Čtyři minuty po začátku třetí části srovnal Matěj Stůj, který se jako první zorientoval ve složité situaci před bránou. Po vyrovnání se hra sice lehce vyrovnala, tlak domácích zmírnil, ale Buldoci se nedokázali dostat do žádné velké šance. Kladnu dal poprvé v zápase vedení svým gólem Kryštof Krbec, který dorazil střelu Tomáše Chrousta za Koudelku. Buldoci zareagovali timeoutem, ale do zápasu se už nevrátili. Po chybě v rozehrávce zvýšil na 6:4 Bohuslávek a tentýž hráč gólem do prázdné branky zpečetil osud druhého finálového zápasu.
Buldoci na domácí půdu přivezou vyrovnanou sérii. O postup do Livesport Superligy však budou bojovat za hranicemi Brna, a to v Hodoníně. Ve Sportovní hale TEZA odehrají příští víkend dva zápasy. Na vaši podporu budou čekat v sobotu od 19:00 a v neděli od 16:00. Vytvořme pověstnou domácí atmosféru i v této hale a zbarvěme Hodonín do černo-oranžových barev!