Devět gólů v síti Startu znamenalo vysoké vítězství Bulldogs

Dobrá první třetina a zvládnutý divoký závěr přinesly Buldokům další tři body do tabulky. Premiérovou trefu mezi muži zaznamenal obránce Adam Zoubek, třemi body se blýskl Miroslav Kladivo.
Jakub Hanák | 4.2.2023

První třetina patřila jasně domácím Buldokům. Ti svého soupeře přestříleli jednoznačně 10:2 a tuto převahu dokázali využít také gólově. Jako první se prosadil v šesté minutě Adam Konečný. O minutu později pak svou první trefou v mužském áčku navýšil vedení junior Adam Zoubek, který si na nacvičený signál seběhl až na malé brankoviště, kde ho našel Adam Zukal. Ve 12. minutě přidal další gól do sbírky Lukáš Gregr, který zakončil situaci dva na jednoho s Martinem Svatoněm. 17 vteřin před sirénou pak ještě Konečný hledal na středu Kladiva, ten míček propustil až na Matyáše Němce, na jehož ránu byl Hodík v hostující brance krátký.
Ve druhé třetině sice byly k vidění šance, ale gól padl pouze jeden. Postaral se o něj v přesilovce parádní ranou skvěle hrající Miroslav Kladivo. Buldoci mohli přidat více gólů, ale brankáři Hodíkovi několikrát pomohly jeho tyčky.
Třetí perioda nabídla divokou podívanou, padlo celkem osm branek! Nejprve na 6:0 zvýšil Lukáš Kvapil, ale poté začal úřadovat Start. V rozmezí necelých dvou minut to bylo 6:3, dvakrát se trefil Lukáš Sedláček, ke kterému se přidal Matěj Netrefa. Opaření Buldoci si vzali oddechový čas a uklidnili hru. Klid na hokejky jim vrátil v 55. minutě Adam Zukal, který doklepl do sítě Pešákovu střelu. Hosté to zkusili pět minut před koncem v šesti, ale chybovali a Michal Valachovič uklidil míček do odkryté branky. Tři minuty před koncem sice ještě snížil na 8:4 Jakub Dufek, ale hru bez brankáře zvládl potrestat také Miroslav Kladivo přesným pokusem z vlastní poloviny. Buldoci tak utkání ovládli poměrem 9:4 a až na krizovou dvouminutovku ve třetí třetině mohou být se zápasem spokojení.