Čtvrtá výhra v řadě! Buldoci si poradili s Letkou

Moc branek k vidění nebylo, ale na tři body to stačilo. A tým mužů porazil Letku 4:2 a v tabulce se bodově dotáhl na třetí Hattrick. Třemi body se blýskl Michal Valachovič, který byl podruhé za sebou vyhlášen na domácím utkání nejlepším hráčem. Poprvé v 1. lize nastoupil junior Tadeáš Svozil.
Jakub Hanák | 30.10.2022

Vstup do utkání Buldokům úplně nevyšel. Více šancí si v úvodní dvacetiminutovce vybojovala Letka, ale ztroskotala na skvělém Haltmarovi. Blízko prvnímu gólu v zápase byli Buldoci v přesilovce ke konci první třetiny, ale dvakrát podržela brankáře Petra branková konstrukce.
Ve druhé periodě už začaly padat góly. Ve 25. minutě našel Žižka zpoza branky volného Michala Valachoviče, který překonal střeleckou smůlu Buldoků v tomto utkání a otevřel skóre. O minutu později Buldoci odskočili do dvoubrankového vedení, postarala se o to třetí lajna. Rychlé přečíslení dobře zahráli Jan Černovický s Michalem Pešákem a druhý jmenovaný dokázal nadvakrát překonat brankáře Letky. Herní projev byl však vyrovnaný a ve 36. minutě se hosté dočkali snížení. Akci 3 na 2 vyřešil Hubl nahrávkou na Martina Sedláčka a odchovanec Buldoků v dresu Letky snížil na 1:2. O minutu a půl později však zafungovala spolupráce v první pětce domácích, Valachovič nabil Lukáši Mrázovi a ten vrátil Bulldogs dvoubrankový náskok. Do šaten se tak šlo po 40 minutách za stavu 3:1.
Do třetí třetiny Letka doslova vletěla a rychle snížila. Prosadil se estonský reprezentant Simon Georg Mahla, a na drama bylo zaděláno. Jenže Letka hladová po vyrovnání zapomněla na bránění a Buldoci opět odskočili. Přečíslení dva na jednoho sehráli Filip Sedmera s Michalem Valachovičem dokonale, dokázali si několikrát vyměnit míček a Valachovič střílel do odkryté brány. V závěru se Letka snažila ještě s výsledkem něco udělat, ale neúspěšně. Buldoci ubránili vedení 4:2 a díky zaváhání Hattricku proti Chomutovu se v tabulce dotáhli na brněnského rivala.