Buldoky čeká další derby, v Tuřanech je vyzvou Troopers

Nový ročník 1. ligy mužů nabídne hned několik jihomoravských derby. Po úvodním kole, které nabídlo bitvu o Brno s Hattrickem, čeká A tým další regionální soupeř – Troopers.
Jakub Hanák | 9.9.2022

Troopers jsou prvoligovým nováčkem. V minulé sezoně vyhráli východní část Národní ligy a vybojovali si tak postup. Jejich tým je postaven na zkušenostech – většina hráčů z jádra týmu má nějaké superligové zkušenosti. Fanouškům Buldoků budou jistě známá jména jako Jiří Koutný, Petr Kadlec či Petr Voltner, nově bude v zeleném dresu působit také Lukáš Michálek.
Buldoci už se s Troopers střetli v rámci Poháru Českého florbalu. Na úzkém hřišti v Tuřanech měli s motivovanými hráči domácích Troopers dlouho problémy, nakonec však nepříznivý vývoj utkání otočili a vyhráli 7:6 po nájezdech. Našeho soupeře poté čekala cesta na úvodní kolo 1. ligy do Prahy, kde se utkali se Startem Kunratice. Zkušenější soupeř však nedal nováčkovi v nekompletní sestavě šanci a zvítězil 9:3. Troopers tak budou ve druhém kole s Bulldogs bojovat o první body.
To ovšem platí i pro Buldoky. Ti v úvodním vyhroceném a vyrovnaném utkání těsně nestačili na Hattrick, i přes závěrečný tlak prohráli 5:4. Dobré výkony v nové sezoně zatím předvádí hlavně Matyáš Němec, který v pohárovém duelu s Troopers vstřelil hattrick a prosadil se také v utkání s Hattrickem. Body sbírají také benjamínci v brněnské sestavě, jako jsou David Zemánek nebo Filip Mazáč.

Derby s Troopers startuje v neděli v 18:00 na hale v Tuřanech. Přijďte podpořit Buldoky a pomoct jim k zisku prvních bodů v nové sezoně! Doporučujeme přijet s předstihem, kapacita haly v Tuřanech je omezena.
Zápas můžete sledovat také z pohodlí domova, a to pomocí textového onlajnu nebo videopřenosu.