Buldokům první semifinále nevyšlo, Ústí bere první bod série

Po roční pauze Buldoci nastoupili do semifinálové série 1. ligy mužů. První zápas s Ústím, s nímž v play-off této soutěže nikdy nehráli, však výsledkově nevyšel podle představ a první bod si po vítězství 6:3 připisují Severočeši.
Ondřej Smekal | 16.3.2024 | Muži A

Zápas začal velmi opatrně a pro fanoušky, kteří navštívili první zápas čtvrtfinále s Chomutovem, mohlo prvních pár minut působit uspávacím dojmem. Na první šanci se čekalo až do 7. minuty, kdy zahrozil Lukáš Kučera a těsně po něm i Michal Valachovič. Co však neskončilo gólem na jedné straně, to se podařilo na straně druhé. Dominik Hrabě chytil Vaverčákovu střelu a výhozem poslal spoluhráče do přečíslení 3 na 1, s čímž si poradili Horn s Krupicou a Ústí vedlo 1:0. Buldokům se podařilo zanedlouho srovnat, a to díky přesilové hře. Střelu Petra Koláčného si nešťastně srazil do vlastní brány Lukáš Täuber a bylo vyrovnáno. Buldoci mohli jít do vedení na konci 15. minuty, ale Svatoň s Kalouskem naskytnuté přečíslení nedokázali vyřešit. Velkou šanci mělo i Ústí, když se před bránou ocitl Martin Fuchsig. Jeho rychlou střelu ale stihl zastavit skvělým blokem Mazáč. Buldoci využili i druhou přesilovou hru a znovu to byl Petr Koláčný, který otočil skóre na 2:1. A protože Zukal ani Švábík na konci třetiny nedokázali překonat Hraběte, po dvaceti minutách platil stav 2:1 pro domácí.
Hostující brankář se činil i ve druhé třetině. V prvních minutách si na něj nepřišel Vaverčák ani Gregr. V 10. minutě neproměnil svoji šanci ani Michal Valachovič a o pár vteřin později šel tentýž hráč na trestnou lavici za velmi tvrdý zákrok proti Pavlu Vítkovi. Početní výhodu využil tvrdou ranou Martin Horn a bylo znovu vyrovnáno. Vrátit vedení Buldokům mohl svou třetí brankou v zápase Petr Koláčný, ale Hrabě mu už potřetí gólovou radost nedovolil. Ani ústečtí hráči nevyužili svoji velkou šanci v závěru třetiny. Martin Horn netrefil prázdnou branku a i díky tomu byl stav po 40 minutých 2:2.
Třetí třetinu gólově započal už po půl minutě Jan Dobosz, který převzal míček na obranné polovině a po sólo akci, kdy utekl všem Buldokům, zakončil za Faltuse. Vstup do třetí třetiny Buldokům vůbec nevyšel, což potvrdil i další inkasovaný gól. Pavlu Zemanovi se po Doboszově přihrávce nabídla prázdná branka, což neodmítl a Ústí tak odskočilo do dvougólového trháku. Zlomit Buldoky mohl Martin Fuchsig, kterého však vychytal v klíčovém okamžiku Matěj Faltus. Buldoci se nakonec dostali na dostřel díky brance Richarda Kalouska, ke které ho pobídl přesnou křižnou přihrávkou Martin Svatoň a bylo sníženo na 3:4. Ústečtí si však závěr pohlídali, což ještě potvrdili dvěma góly Dominik Herzina a Vojtěch Semerád a utkání skončilo v poměru 6:3 ve prospěch Ústí.
Již zítra ale budou mít Buldoci šanci odčinit úvodní zaváhání a srovnat sérii na 1:1. Rozhodně není nic ztraceno, a proto věříme, že i zítra v 18:00 přijdete na SportPoint v hojném počtu a vytvoříte nejméně tak skvělou atmosféru, jaká byla při dnešním zápase.