Buldoci ve druhém zápase podali bezchybný výkon a srovnali sérii

V klíčovém druhém zápase dokázali Buldoci proti Ústí vybojovat první bod v semifinálové sérii, která je tak po úvodních brněnských duelech vyrovnaná. Zápas měli v režii dva dvougóloví střelci, Lukáš Mráz a Martin Svatoň, a heroický výkon v bráně podal Martin Koudelka.
Ondřej Smekal | 17.3.2024 | Muži A

V prvních minutách první třetiny byla na brněnské rozehrávce znatelná lehká nervozita, z čehož plynuly nepřesnosti. První velkou šanci měli hosté, konkrétně jejich kapitán Jakub Kolstrunk, který svoji tvrdou střelou trefil jen horní tyč Koudelkovy branky. O chvíli později se v dobré pozici vyskytl ústecký Martin Horn, jeho střelu však stihl zblokovat Mazáč. Do další obrovské šance se dostal Vojtěch Esterka, kterému se naskytla prázdná branka, ale nakonec to byl Martin Koudelka, kterému tleskaly tribuny. Famózním tygřím skokem dokázal zlikvidovat jasnou gólovou šanci. Buldoci přečkali úvodní tlak soupeře a nakonec udeřili první. Kalouskovo nahození se odrazilo od mantinelu ke Gregrovi, který ještě našel před bránou postaveného Mráze a Buldok se slovenským pasem už neměl problém uklidit míček do odkryté brány. Ke konci třetiny zahrozilo ještě jednou Ústí. Jan Dobosz vyslal dalekonosnou ránu, po které se Koudelka musel natáhnout a dostat ji tak z brány. Buldoci si nakonec po první dvacetiminutovce odnesli do šaten hubené vedení 1:0
Druhá třetina příznivce ofenzivního stylu hry nepotěšila. Přestože šance byly na obou stranách, branku vyprodaná hala SportPoint neviděla. Velkou šanci měl Pavel Zeman, když zůstal sám před Koudelkou, ale brněnský brankář nebezpečné nahození zlikvidoval. Největší šance měli Buldoci ve 32. minutě. Lukáš Mráz nejprve trefil z bezprostřední blízkosti horní tyč a ve druhé šanci trefil Gregr ústeckého kapitána Kolstrunka. Další skvělý zákrok si připsal i Koudelka, který nejprve vychytal střelu Vojtěcha Semeráda a o pár vteřin později si poradil i se střelou z první v podání Martina Horna. Stav po 40 minutách hovořil stále ve prospěch Bulldogs.
Třetí třetinu začali velkou šancí domácí. Ani Filip Sedmera však neodčaroval kouzlo brankové konstrukce. Ještě v té stejné minutě se ale Buldokům naskytla standardní situace, k níž se postavil odborník Lukáš Mráz a zvýšil na 2:0. Zanedlouho Buldoky opět podržel famózními zákroky Koudelka a už to vypadalo, že by si mohl brousit zuby na čisté konto. O tom však nechtěl ani slyšet Jakub Kolstrunk a střelou z osy hřiště snížil na 2:1. Závěr zápasu si Buldoci zkušeně pohlídali a klid na jejich čepele přinesl třetím gólem Martin Svatoň. Ten stejný hráč navíc korunoval výhru ve druhém semifinálovém zápase gólem do prázdné ústecké brány a konečné skóre znělo 4:1 pro Bulldogs.
Příští týden se série stěhuje do Ústí nad Labem, kde se v ideálním případě pokusí Buldoci o postup do finále. Zápasy v sobotu 23. 3. a v neděli 24. 3. můžete sledovat od 17:00 na webu ceskyflorbal.tv. Všem fanouškům, kteří dnes našli cestu na SportPoint, děkujeme za neuvěřitelnou podporu a věříme, že si domácí atmosféry ještě užijeme.