Buldoci úvodní kolo 1. ligy nezvládli, rozhodla 2. třetina

A tým mužů vstoupil do nové sezony 1. ligy třaskavým derby s Hattrickem, bohužel šťastnějším týmem po 60 minutách byl soupeř. Buldoci sice v závěru dotahovali, ale na vyrovnání to nestačilo a Hattrick zvítězil 5:4.
Jakub Hanák | 5.9.2022

Zápas se měl původně odehrát ve velké hale Vodova, ale kvůli závadě na osvětlení musel být zápas operativně přesunut do menší, staré haly. Na kvalitě hry se to však nijak neprojevilo. Do utkání vstoupili lépe Buldoci, kteří byli v prvních minutách aktivnějším týmem a dočkali se také první branky. Němcovu střílenou přihrávku usměrnil do sítě Filip Mazáč, který se při své premiéře mezi muži dočkal také prvního gólu. Druhá půlka první periody však patřila hostům, kteří si i díky přesilové hře začali vytvářet větší tlak a v 17. minutě vyrovnali, trefil se Matyáš Kůra. V závěru třetiny pak při odloženém vyloučení otočil průběh zápasu Matyášův bratr Jonáš a Hattrick odcházel do kabin s vedením 2:1.
Úvod druhé třetiny opět patřil Buldokům, kterým se podařilo rychle vyrovnat. Ze standardní situace u velkého brankoviště se přesně mířenou střelou prosadil další mladý hráč, David Zemánek. Jenže pak přišel možná klíčový okamžik celého utkání – Hattrick vstřelil dva góly během sedmi sekund hry a odskočil do vedení 4:2. Obě trefy padly z předbrankového prostoru, jejich autory byli Tomáš Brom a Šimon Hronek. A mohlo být pro Buldoky ještě hůře, ale jeden míček vytáhl Jakub Haltmar z brankové čáry a poté vychytal trestné střílení Lukáše Suka. Po druhé třetině tak Bulldogs ztráceli na svého soupeře dva góly.
Na začátku poslední dvacetiminutovky pak Hattrick ještě navýšil vedení, ve 44. minutě se prosadil Nikolas Zouhar. Ve 49. minutě se však Buldoci dočkali snížení, nařízené trestné střílení s přehledem proměnil Matyáš Němec. Vyostřený zápas tak pokračoval za stavu 3:5 z pohledu domácích. Čtyři minuty před koncem to Buldoci zkusili v šesti bez brankáře a přišla kontaktní branka, pavučinky v horním růžku branky vymetl Lukáš Mráz. Jenže i přes pokračující tlak už 320 skvělých diváků žádný další gól nevidělo a Hattrick tak mohl oslavit první výhru v nové sezoně.