Buldoci si vybojovali semifinálový matchball!

Mužský A tým ve třetím zápase semifinálové série s Ústím dokázal smazat dvoubrankové manko díky výborné druhé třetině a v závěru už své vedení jen navyšoval. Zítra si tak Bulldogs budou moct vybojovat postup do finále.
Jakub Hanák | 23.3.2024 | Muži A

Třetí zápas se však ze začátku pro hostující Buldoky nevyvíjel vůbec dobře. Ústí, hnané 500 diváky, chytilo vstup do zápasu lépe a díky trefe kapitána Jakuba Kolstrunka z páté minuty brzy vedlo. Až na jednu tyčku, která zvonila za Hraběm, se Buldoci do žádných velkých šancí v první části nedostali. Naopak domácí šli do šaten s dvoubrankovým náskokem, na 2:0 zvýšil poněkud se štěstím Miroslav Fořt, jehož skákavý pokus si našel cestu do brány.
Ve druhé třetině však Buldoci přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a domácí hráče nenechávali hrát. O kontaktní gól se postaral po necelých dvou minutách Michal Pešák a ve 26. minutě dorazil Kalouskovu střelu za Hraběho Lukáš Gregr. Po této secvičené akci po standardní situaci tak bylo vyrovnáno. Ve 29. minutě překlopil zápas na stranu Bulldogs Filip Sedmera, který z větší vzdálenosti vyčistil pravý horní růžek Hraběho branky. Výbornou druhou třetinu pak uzavřel čtvrtým gólem hostů a zároveň svým druhým v utkání Lukáš Gregr, který stál na konci přesilovkové kombinace.
Do třetí části tak najednou vstupovali s dvoubrankovým náskokem hosté. Ústí však nic nebalilo a již po sedmi vteřinách snížil Vojtěch Esterka na 4:3. Buldoci následně hráli trpělivě na míčku, dařilo se jim vyvarovat chybám a když už míček neměli, tak svědomitě bránili. Činil se také Martin Koudelka, který v zápase pochytal 34 střel. Klíčový moment přišel přesně 4 minuty před koncem, kdy Buldoci po secvičené akci využili nepozornosti obrany Ústí. Lukáš Gregr zpoza branky vyznal ke gólu Lukáše Kučeru a domácím již teklo do bot. Zkusili tak hru v šesti, ale po chybě Jakuba Kolstrunka přidal šestou trefu do odkryté klece Petr Koláčný. Buldoci tak díky skvělému taktickému výkonu nenechali soupeře vyrovnat a ačkoli byli vysoko přestříleni si připisují druhý bod v semifinálové sérii.
 
V neděli v 17:00 startuje ve sportovním centru Sluneta čtvrtý zápas, ve kterém Buldoci zabojují o postup do finále. Zápas můžete sledovat živě zde, držte Buldokům palce!