Buldoci přetlačili Kladno a zůstávají stoprocentní!

Mužský A tým má za sebou zatím nejtěžší zkoušku. Na Den české státnosti doma porazil Kladno, jednoho z největších favoritů 1. ligy. Čtyřmi brankami se na vítězství 7:3 podílel Adam Konečný.
Výhra se však nerodila lehce. K vidění byla spíš taktická bitva, oba týmy ze začátku spíše čekaly na chybu soupeře a kombinovaly pouze na vlastní polovině hřiště. První chybu nakonec udělali hosté, kteří vysoko napadali brněnskou obranu, ale té se podařilo poslat míček dopředu na Tomáše Peška. Ten si poradil s obráncem i brankářem Macíkem a poslal Bulldogs do vedení. Kladno bylo dvakrát velmi blízko vyrovnání, ale Jakub Haltmar dokázal v obou případech udržet míček těsně před brankovou čarou. Kanonýři přesto dokázali srovnat, schovanou střelu Höffera viděl Haltmar pozdě.
Ve druhé třetině přidalo Kladno na napadání brněnské rozehrávky. To nakonec vedlo i ke gólu, po standardce z předbrankového prostoru se prosadil střelou z první k tyči Marek Veselý. Vyrovnávat mohl z brejku Pešek, ale na podruhé už mu to nevyšlo. Domácí se přesto dočkali vyrovnání. Matyáš Němec zůstává při chuti, svou sedmou brankou v letošním ročníku srovnal na 2:2. Před koncem 2. třetiny měly oba týmy šance k překlopení vývoje zápasu na svou stranu, jenže Grlického zastavila tyč a kombinaci útočníků Kladna zase Haltmar.
Třetí třetina začala stejně jako ty předchozí – čekáním na chyby soupeřů. Branka však padla už po třech minutách. Obránce Kladna ve snaze dostat míček do bezpečí od své branky trefil Adama Konečného, od kterého se míček odrazil přímo za záda bezmocného Macíka. Kladno přidalo na tlaku a ve 48. minutě se dočkalo vyrovnání. Obránci Buldoků úplně zapomněli na volného Marka Veselého, který jen uklidil míček za Haltmara. Klíčový moment zápasu přišel v 55. minutě, kdy Martin Grlický ukázal svůj přehled na hřišti a načrtl přesnou křižnou přihrávku na Adama Konečného, který vymetl pavučinky v Macíkově brance. Bulldogs se tak ujali vedení 4:3. Tři minuty před koncem třetí třetiny to Kanonýři zkusili v šesti hráčích v poli, ale ztratili míček a Jan Vojtíšek vyzval dlouhým pasem k druhé brance Adama Konečného. Macík sice sprintoval zpět do branky, ale nestihl to včas. Na 6:3 upravil skóre zápasu Tomáš Pešek, který si obehrál posledního obránce Kladna a střílel do prázdné branky. Hosté zkusili jít do šesti ještě jednou a ještě jednou to skončilo míčkem v jejich síti. Svou čtvrtou branku v zápase vstřelil v posledních sekundách Adam Konečný. Mužský A tým tak zůstává i po pěti odehraných kolech stoprocentní.


 


Na státní svátek hrály také ženy, avšak ty v přestřelce s Panthers Praha prohrály 12:4. K vidění bylo divoké utkání plné gólů i vyloučení. Dvěma asistencemi se za Buldočky blýskla juniorka Adéla Spoustová. Mezi střelce se zapsaly Tereza Halaštová, Michaela Žáková a Karolína Garguláková.