Buldoci míří na hřiště trápícího se Znojma

A tým čeká v rámci tradičního jihomoravského derby utkání ve Znojmě. Loňský semifinalista se však letos velmi trápí, ve vyrovnané prvoligové tabulce mu patří až předposlední třináctá příčka.
Jakub Hanák | 13.1.2023
 
Ačkoli je Znojmo jediným týmem, který dokázal najít recept na jinak nezastavitelné BUTCHIS, krčí se s 20 body na třinácté pozici. Ztráta na desáté, tedy poslední postupové místo, činí však jen tři body a nic není ještě ztraceno. Navíc má tým z nejjižnějšího prvoligového města příznivý los – závěr sezony bude pro Znojmo ve znamení série zápasů na domácím hřišti.
Radost z vítězství hráči Znojma prožili naposledy v půlce listopadu, od té doby sbírají samé prohry. Buldoci navíc na tohoto soupeře historicky umí, vzpomeňme na loňské semifinále, které Buldoci ovládli jasně 3:0. Také v prvním vzájemném zápase v letošní sezoně se radovali Brňané, kteří na Vodove zvítězili 6:4. Dva góly zaznamenal Michal Valachovič.
Lídrem Znojma je stejně jako minulý rok Jiří Šrámek, který ve 20 zápasech posbíral 38 bodů (12+26). Nejlepším střelcem týmu je Tomáš Kucharič s 21 brankami, přes bod na zápas se dostali také Martin Pánek nebo Jan Novák. Zatímco útoku se relativně daří, obrana Znojma letos velmi zaostává, je až třetí nejhorší v soutěži.
Buldoci však v posledních zápasech také nemají příliš velkou formu. Z posledních čtyř zápasů vyhráli pouze proti Aligators, zápasy s Gullivers, Ústím a BUTCHIS moc slavně nedopadly. Nyní však Bulldogs čekají tabulkově slabší soupeři. Lídrem bodování je s 35 body (23+12) Lukáš Mráz, který odehrál všech 20 zápasů a bodoval v devatenácti z nich. Na druhém místě je Matyáš Němec s 18 body (11+7), třetí jsou Josef Žižka s Filipem Sedmerou, kteří oba posbírali 14 bodů. Za zmínku stojí také 12 bodů Adama Konečného v 7 zápasech. Body se očekávají také od nové posily Lukáše Gregra.

Zatímco ženy budou na SportPointu bojovat s Libercem a Česká televize bude rozebírat výsledek prezidentské volby, Buldoci vstoupí ve Znojmě do zápasu. Utkání startuje v 18:00, sledovat ho můžete online zde.