Buldoci díky silné první třetině a hattricku Černovického porazili TROOPERS

Parádní první třetina, ve které Buldoci skórovali hned šestkrát, prakticky rozhodla o vítězi regionálního derby. Za Bulldogs třikrát skóroval Černovický, míček za premiérový gól v 1. lize mužů si schoval Petr Šubrt. Konečný stav divácky atraktivního duelu byl 9:4 pro hráče v oranžových dresech.
Jakub Hanák | 11.9.2022

Hala v Tuřanech byla plná až po strop brněnskými diváky, z nichž přibližně polovina podporovala papírově hostující tým Bulldogs. Ten vstoupil do zápasu senzačně, už ve třetí minutě otevřel gólový účet utkání Lukáš Kvapil. Defenzivní posila z Otrokovic si učebnicově narazila míček s Černovickým a svou akci zakončila gólem. V osmé minutě sice po zaváhání v rozehrávce Buldoků srovnal Daniel Minich, ale vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Druhá polovina první třetiny byla ve znamení buldočí radosti. Po skvělé střele z první se mohl radovat premiérový střelec Petr Šubrt, na kterého navázal Jan Černovický. Ani vedení 3:1 Buldokům nestačilo, čtvrtý gól přidal Matyáš Němec a pátý Jakub Vitek. Poslední gól první třetiny pak vstřelil po individuální akci backhandem z těsné blízkosti opět Jan Černovický.
Od druhé třetiny se utkání začalo přiostřovat, k vidění bylo několik vyloučení na obou stranách. Ve 27. minutě ukázal klid v zakončení zkušený Miroslav Kladivo a Buldoci vedli již 7:1. Domácím se podařilo snížit, po pěkné teči Gráblovy střely se prosadil podruhé v utkání Daniel Minich. Mohlo být i hůře, ale neskutečný zákrok těsně před malým brankovištěm Buldoků předvedl Lukáš Mráz, který zabránil jasnému gólu. Troopers však přece jen před druhou sirénou snížili na 7:3, se štěstím dostal míček za Faltuse Jiří Knotek.
Třetí třetinu zahájili Troopers přesilovkovým gólem Petra Voltnera, ale Bulldogs se i za stavu 7:4 nenechali rozhodit. Tlak domácích rozhodil Jan Černovický, když ve 46. minutě zkompletoval hattrick. Závěr utkání byl ve znamení několika soubojů a vyloučení. Výsledek utkání upravil do jeho finální podoby minutu a půl před koncem Michal Pešák, který mohl těžit ze skvělého výhozu brankáře Matěje Faltuse. Buldoci si po výhře 9:4 připisují do vyrovnané prvoligové tabulky tři body a v úterý večer je čeká výjezd do Znojma na zápas Poháru Českého florbalu.