Boj o čelo tabulky

Souboj neporažených! V Brně se v rámci 7. kola 1. ligy střetnou jediné dva dosud neporažené týmy – Bulldogs Brno a Florbal Ústí.
Ústí s 18 body vévodí prvoligové tabulce, avšak před Buldoky je staví jen lepší skóre (Ústí má brankový rozdíl +33, Bulldogs +25). Je jasné, že neporažený bude po sedmém kole už jen jeden z ligových favoritů. Severočeši se již v 1. kole střetli z dalším z aspirantů na postup – Karlovými Vary – a uspěli v poměru 7:6. Tato výhra jim vlila krev do žil a od té doby poráželi všechny soupeře minimálně o pět branek! Na straně poražených se postupně ocitly týmy Znojma (11:5), Chomutova (9:4), Jaroměře (8:1), Gullivers (9:4) a Českých Budějovic (14:5). 

Hlavní zásluhu na tom má devatenáctiletý Jan Peška, který vstřelil již 10 branek a na dalších 5 přihrál. Pozadu nezůstávají ani Jan Vavruška (8+3) s Vítem Pavelkou (7+2), v posledním utkání řádil Martin Fuchsig. Osm hráčů si drží průměr více než jednoho bodu na zápas. Ústí staví také na pevné obraně v čele s brankářem Markem Netopilíkem. 

Buldoci však mají ještě zářivější individuální statistiky. Adam Konečný vede produktivitu týmu, jeho 17 bodů (12+5) stačí na  2. místo v kanadském bodování 1. ligy! Střílí to také Matyáši Němcovi (9+1) a nad hranici bodu na zápas se dostali ještě Josef Žižka (5+4), Jan Vojtíšek (1+7), Martin Grlický (2+6), Jan Černovický (2+3), Michal Valachovič (3+2) a Tomáš Pešek (4+1). V brance spoléhá tým trenéra Davida Kyzlinka na skvěle chytajícího Jakuba Haltmara, který svého kolegu Bartka pustil do branky jen jednou. 

Dá se tedy čekat vyrovnaný boj jak z pohledu individuálních statistik, tak z pohledu týmů jako celku. Bulldogs spolu s Ústím, Kladnem a Karlovými Vary patří mezi hlavní aspiranty na postup a je pravděpodobné, že se tyto týmy potkají na jaře v play off. Sobotní duel tak bude mít velký význam směrem k dalším fázím sezóny. 

uvodisxxx2021-(1).png