Baráž preview: Buldoky čeká odveta s Pardubicemi

Zatímco se kladenští florbalisté se radují z postupu do Livesport Superligy, pro Bulldogs sezona ještě zdaleka nekončí. V baráži proti pardubickým Sokolům dostávají druhou šanci na postup do nejvyšší české soutěže.
Filip Křenek, Jakub Hanák | 19.4.2024 | Muži A

Nejednomu buldočímu fanouškovi pravděpodobně naběhne husí kůže, když uslyší sousloví Sokoli Pardubice. Byl to právě tento celek, proti kterému Buldoci nastoupili v baráži Livesport Superligy 2 roky dozadu. Po prvních dvou zápasech to vypadalo pro Brno velmi nadějně, jelikož vedlo 2:0 na zápasy a bylo po prohrané sérii proti Karlovým Varům opět jedinou výhru od postupu do Superligy. Jenže Sokoli den na to na hale Vodova odvrátili sestup a druhý bod v sérii jim o týden později na Dašické v prodloužení vystřelil Petržela. V rozhodujícím zápase pak Buldoci i přes vedení 3:0 a životní výkon Josefa Žižky nakonec podlehli 9:6 a museli se tak i pro další sezonu smířit s účastí pouze v 1. lize mužů. Tyto černé vzpomínky budou teď Buldoci chtít nahradit lepšími a Pardubicím to všechno po 2 letech vrátit.
Buldoci s Kladnem ve finále svedli vyrovnanou bitvu, jenže v posledním možném zápase na středočeské palubovce kapitulovali, což Kanonýry posunulo o ligu výš. Buldoky do finále dotáhli svými bodovými příspěvky dvojice Lukášů, Mráz a Gregr. Lví podíl náleží také Koláčnému a Svatoňovi, oba po 14 bodech. V brankovišti vše jistí svými stále lepšími výkony Martin Koudelka. Jenže ani tento smrtící koktejl, byť těsně, nestačil na kladenskou houževnatost, a tak si Brno bude muset dát ještě jednu, poslední sérii, která rozhodne, zda Bulldogs opravdu mají na to hrát na nejvyšší úrovni.
V cestě jim stojí nevyzpytatelné Pardubice. Jelikož ty celou sezonu pochopitelně hrály v Superlize, jediné, co o nich víme je, že v sérii play-down eliminovaly pražský BUTCHIS, loňského vítěze 1. ligy mužů, a teď se pokusí tento výsledek duplikovat i proti Buldokům. Těžko porovnávat individuální statistiky ze dvou různých lig, ale pro přiblížení pardubického počínání v letošní sezoně se tomu vyhnout nelze. Jediní dva hráči, kteří letos udrželi svou produkci alespoň 1 bod na zápas byli Radek Drba a Lotyš Ralfs Polis. Nezářili ani brankáři. Co se týče úspěšnosti zákroků, nejlepší z nich, Martin Haleš, dosáhl v základní části Superligy pouze na ohyzdných 73,54 %. Jeho čísla se výrazně nezměnila ani v play-down a dá se tak uvažovat o tom, zda se Sokoli nerozhodnou do prvního zápasu nasadit spíše svou brankářskou dvojku Matěje Denemarka.
Série začíná již tuto sobotu na venkovní půdě, kde se následně v neděli odehraje i druhý duel. O týden později se pak série přesune do Brna na Vodovu, kde proběhne 3. a eventuálně 4. klání. Ať už se chystáte na víkendový výlet do středověké perly jménem Kutná Hora nebo zůstanete doma, Buldoci potřebují vaši podporu ať společnými silami dotáhneme nejstarší brněnský tým tam, kam patří – do Livesport Superligy.
 

KRÁTKÉ HODNOCENÍ FINÁLOVÉ SÉRIE S KLADNEM A VÝHLED NA BARÁŽ PŘIDÁVÁ HLAVNÍ TRENÉR ADAM KONEČNÝ:

 
Pojďme se ještě stručně vrátit k neúspěšné finálové sérii s Kladnem. Co rozhodlo ve prospěch soupeře a dokážou se Buldoci ze svých chyb poučit?

Myslím, že série byla naprosto vyrovnaná. Nabídla z mého pohledu vše, co se mohlo stát. Nakonec postup o kousek lépe vyšel našemu soupeři. Zřejmě v pátém utkání měl lehce navrch, to je již minulostí, ale gratuluji mu. Určitě se zlepšíme v tom, že každé střídání budeme chtít odjet na maximum, to chybělo v posledním utkání finále.
 
V baráži se střetnete stejně jako před dvěma lety s Pardubicemi. Může zkušenost z roku 2022 pomoct, nebo převládají negativní vzpomínky?

Určitě pomůže. V týmu je několik hráčů, kteří to včetně mě zažili. I to byl jeden z důvodů, proč jsem tyto „starší“ hráče v týmu chtěl a potřeboval. Negativní vzpomínky nejsou. V roce 2022 vyhrál lepší tým. Letos to však bude úplně odlišné a jsem zvědav, jak se rozhodí po prvním zápase karty.
 
Jaký očekáváš průběh zápasů s Pardubicemi? Dá se na rozdíl od semifinále a finále 1. ligy očekávat otevřenější hra s více brankami na obou stranách, nebo to opět budou taktické bitvy?

Doufám, že to bude především pohledný florbal. Pokud se má potkat hrana Superligy a 1. ligy – určitě by měly zápasy plnit atraktivní pojetí hry. Naše hra se tak prezentuje, jsem zvědav na hru soupeřovu J
 
Poprvé v sezoně se Buldoci představí v rámci domácích zápasů na hale Vodova, která má kapacitu 1000 diváků. Na co bys nalákal diváky, aby bylo co nejvíce plno?

Chceme si spravit chuť a dotáhnout Superligu zpět do Brna. Dojděte podpořit, čeká nás poslední porce domácích zápasů v letošní sezoně!