Vítězství nás minulo o kousek, hodnotí sérii s Vítkovicemi kouč juniorek Brouček

BRNO – Ačkoliv první osmifinálový zápas Buldočkám proti Vítkovicím nevyšel, v tom druhém už byly vyrovnaným sokem. A jak říká trenér juniorek Martin Brouček, vítězství jeho svěřenkyně minulo o kousek.
 
juniorka-2-(1).jpg


Jak byste zhodnotil základní část?

Po loňské úspěšné sezóně jsme byli oslabeni o tahounky, a to se projevilo v první části sezóny, sice jsme úvodní utkání proti Jihlavě vyhráli, ale to bylo na delší dobu vše. Naší snahou bylo hrát aktivní běhavý florbal, což se dařilo, ale naivní věci z naší strany nám brávaly vítr z plachet. Časem se ročníky 04 otrkaly a ke konci základní části to byl z naší strany jiný florbal než za začátku.


Po základní části následovalo osmifinále, po prohře 0:2 na zápasy s Vítkovicemi byl konec. Zůstala ve vás pachuť porážky?

To v žádném případě. Soupeř byl jednoznačně lepší v prvním zápase, dal ze začátku snadné branky po našich chybách, a vyspělé hračky soupeře pak diktovaly hru až do konce.
Měli jsme sice šance, a to doslova vyložené, ale koncovka byla žalostná.
Druhý zápas byl úplně jiný, velmi vyrovna
ný, 
juniorka.jpg
pomohlo nám hlavně zařazení sester Bačových a Evči Staré, soupeř se měl čeho obávat, holky ze sestavy z prvního zápasu měly před sebou svého lídra, neskutečně se rvaly o každý míček a výsledkem byl tento výjimečně vyrovnaný zápas, který soupeř rozhodl až ve druhé minutě nastavení. V on-line přenosu nebylo vůbec zmíněno, že jsme trefili dvě tyčky a těsně před koncem v 58. minutě další tyč, takže "vítězství" nás minulo o kousek. Žádná pachuť nezůstala, loučení se sezónou bylo stylové, stejně tak i s ročníkem 01, který je velmi kvalitní.


Co jste pak v šatně či s odstupem času řekl hráčkám?

Poděkovali jsme jim společně se Simonou Kabelákovou za sezónu, popřáli 01 vše nejlepší do kategorie žen pro příští sezónu a ostatním připomenuli, že dorostenky pokračují v sezoně dál s cílem dojít co nejdále.


Děkovali jste pak i fanouškům či rodinným příslušníkům hráček?

Velké poděkování patří rodičům za podporu mentální a zápasovou, pomáhali v rozvoji sportovních aktivit hráček. Bez nich bychom navíc holky nepoznali :-)
Ještě bych chtěl poděkovat své manželce Kačulce, protože to má se mnou náročné.


Na čem je potřeba do další sezony zapracovat?

Je potřeba pracovat na fyzičce, rychlosti, přehledu na hřišti a práci s míčkem, abychom byli
lepší než v letošní sezoně a pro soupeře nelehkým sokem a získali více bodů aktivním pojetím hry.