Úspěšný Open Game pro Buldoky, z turnaje vezou 7 medailí!

Dvě zlaté, jednu stříbrnou a čtyři bronzové medaile vybojovaly buldočí týmy na každoročním brněnském florbalovém turnaji Hummel Open Game. Velkým úspěchem je zisk cenného kovu v každé dívčí kategorii na turnaji! Ke zlatým dorostenkám a elévkám se přidaly stříbrné starší žákyně Black a bronzové juniorky s mladšími žákyněmi. Mezi chlapci pak na bronz dosáhly týmy dorostenců a elévů.
Jakub Hanák | 27.6.2022

Tým juniorů čekala velmi náročná základní skupina. Buldoci se střetli s Tatranem Střešovice a výběrovými týmy Blue Devils a IBL CASHALMU. Po náročné skupině tak šli do play off z horšího postavení. V prvním zápase si poradili s Ňufíky 3:2 po nájezdech, ale v osmifinále narazili na pozdější bronzové medailisty Mírně Napřed a turnaj pro ně po prohře 2:5 skončil.

junka.jpeg

Juniorky se ve skupině trápily střelecky, až na drtivou výhru 11:0 nad pražským týmem SKV se nedokázaly střelecky prosadit vícekrát než jednou za zápas. Ovšem díky skvělé obraně jim to tolik vadit nemuselo. V prvním utkání vyřazovací části porazili v divokém zápase regionálního rivala Židenice 6:5 a v semifinále se střetly s Vítkovicemi. I přes závěrečný tlak však Buldočky na soupeře nestačily a po těsné prohře 2:3 braly bronzové medaile.

dorky-(1).jpg

Dorostenci předváděli na turnaji suverénní výkony. Skupinu zakončili na prvním místě bez ztráty jediného bodu a se skóre 39:3. V play off postupně vyřadili výběry Mladé Boleslavi, Vítkovic a Tatranu Střešovice. Jejich drtivou jízdu bohužel zastavil v semifinále tým STORVRETA B, a tak se naši dorostenci museli spokojit s bronzovými medailemi.
 
DSC_7525.jpg

Tým dorostenek, ve kterém hrály hráčky ročníku narození 2005-2008, na turnaji válel. Ve skupině se Bulldogs Girls umístily na prvním místě, během tří zápasů obdržely pouze dva góly. Dorostenky následně vyhrály i nadstavbovou skupinu a v semifinále si poradily s Českou Lípou. Čekalo je tak finále, kde se střetly s pražským Tatranem. Ten díky dvěma brankám Stuchlíkové a Sigmundové porazily 4:2 a mohly slavit zisk zlatých medailí!
 
dorostenky.jpg

V kategorii starších žáků měli Buldoci dvojité zastoupení. Tým Black prošel skupinou beze ztráty bodu a se skóre 37:2. V play off pak přešli přes Draky Říčany a Spartu Praha RED, ale ve čtvrtfinále na ně vyšel druhý tým Sparty, označený BLUE. V repríze finálového duelu na MČR starších žáků byl opět šťastnější náš soupeř, který zvítězil 6:2. Druhý tým Buldoků, zvaný Orange, skončil ve skupině na třetím místě, ale v play off nestačil na slovenský tým Tsunami Záhorská Bystrica.

WhatsApp-Image-2022-06-24-at-22-07-10.jpeg

Také v kategorii starších žákyň měli Buldočky dva týmy. Trenéři se rozhodli rozložit sílu mezi dvě družstva. Tým Orange skončil ve skupině na třetím místě, tým Black na druhém. Pro oba týmy však byl osudovým soupeřem tým FBC Ostrava. Orange na tým ze severní Moravy narazily ve čtvrtfinále a padly 3:5. Black dokázali projít relativně hladce až do finále, ale tam nestačily právě na Ostravu a po prohře 1:4 se musely spokojit se stříbrnou medailí.

 
strzky.jpg

Mladší žáci skončili ve výsledkově vyrovnané základní skupině třetí. V play off mladší žáci zvládli první utkání, ve kterém porazili Znojmo přesvědčivě 8:0, ale v dalším kole těsně nestačili na Snipers Bratislava a po prohře 2:3 pro ně turnaj skončil.
 
mlzi.jpeg

V kategorii mladších žákyň se play off nehrálo, byl tedy důležitý výsledek z každého zápasu. Mladé Buldočky předvedly dobré týmové výkony a díky tomu nakonec skončili na třetí, tedy bronzové pozici. Rozhodujícím zápasem se ukázalo být střetnutí s Tatranem Střešovice, který Buldočky vyhrály 4:1. Díky lepšímu vzájemnému zápasu pak vytlačily Tatran mimo medailové pozice.
 
WhatsApp-Image-2022-06-26-at-14-20-30.jpeg

Mezi elévy nenašli Bulldogs v základní skupině přemožitele. Po čtyřech výhrách a skóre 22:5 postoupili do vyřazovací části z prvního místa. V play off prošli přes TROOPERS Green a FBC Hranice – Orli až do semifinále, kde však nestačili na výběr Vítkovic. Turnajem tak elévové prošli s jedinou porážkou a odvezli si bronzové medaile.
 
elevove.jpeg

Letos poprvé se na turnaji otevřela také kategorie elévek. Všechny zápasy se odehrály v nádherné tělocvičně Pod Hradem systémem 3+1. Po základních skupinách měly nejmladší Buldočky na svém kontě 3 výhry a dvě remízy, což jim stačilo na druhé místo ve skupině a postup do finálového utkání. V něm za bouřlivé atmosféry nedaly soupeřkám z Hattricku šanci a po jasné výhře 8:0 mohly stavit zisk zlatých medailí!

elevky.JPG

Na turnaji bojovali také kluci z přípravky. Odehráli celkem 9 utkání, ve kterých nastříleli 15 gólů. Mohli oslavit vysokou výhru nad Husovicemi, odehráli také mnoho vyrovnaných duelů, hned třikrát brali do tabulky bod za remízu. V play off sice nestačili na Otrokovice, ale celý turnaj si nejmladší Buldoci užili.
 
WhatsApp-Image-2022-06-23-at-20-13-52.jpeg

S několika utkáními našich mládežnických kategorií také trenérsky vypomáhali hráči mužského A týmu, kteří předávali mladým nadějím své herní zkušenosti a zároveň měli možnost vyzkoušet si trénování dětí. Jednalo se tak o zajímavé zpestření a přínosnou akci pro všechny zúčastněné.