Na SportPoint přijedou florbalové legendy. Brno hostí MČR veteránů

V brněnské hale SportPoint se už na konci tohoto týdne uskuteční vrchol celé sezony veteránů. Od pátku 26. 4. do neděle 28. 4. se budou po palubovce královopolské haly prohánět hráči 12 nejlepších týmů veteránských soutěží. Mezi nimi například i české florbalové legendy, jako třeba Milan Fridrich, Tomáš Kafka, Pavel Kožušník, Lukáš Hrubý, Lukáš Petřík nebo Tomáš Erben.
Ondřej Smekal | 23.4.2024 | Veteráni

Turnaj se rozběhne už v brzkých odpoledních hodinách v pátek 26. 4., konkrétně ve 13:00, a zakončen bude finálovým zápasem v neděli 28. 4. v 16:00. Účastní se ho 12 nejlepších celků veteránských lig napříč celou Českou republikou. Týmu budou rozděleny do čtyř skupin po třech, v nichž proběhnou zápasy systémem každý s každým. Vítězové skupin si zajistí postup přímo do čtvrtfinále, o které se zbylé týmy budou muset poprat ještě v předkole. Následují semifinálové boje a závěrečný finálový zápas. O účast v něm budou v turnaji bojovat týmy Florbal Holešov, FBC Lipník, Black Angels, Pozdní sběr Bulldogs Brno, FBC DDM Kati Legends Kadaň, Torpedo Havířov B, Florbalová akademie MB, 1.SC TEMPISH Vítkovice Rytíři B, Crazy Boys FBC Liberec, TJ Znojmo LAUFEN CZ, FBC Letka LEGENDS a Tatran Střešovice.
Tým Pozdního sběru Bulldogs Brno se ve skupinové fázi potká s FBC DDM Kati Legends Kadaň a Torpedo Havířov B. Zápas s Kadaní proběhne už v pátek 26. 4. ve 14:00 a utkání s Havířovem následuje den poté v 10:00. Veteránský tým Bulldogs Brno prošel sezonou opravdu suverénně, když z 18 zápasů ztratil body pouze v jednom případě (remíza se Znojmem 3:3). Na finálový turnaj tak kráčí bez jediné prohry a se skóre 217:30.
Za výběr Pozdního sběru se na turnaji představí například kanonýr Luděk Ondráček, který si v průběhu sezony připsal 29 vstřelených gólů, k nimž přidal ještě 30 asistencí, čímž si zajistil druhé místo v tabulce hráčské produktivity celé ligy. Soupeři si však budou muset dávat pozor i na další hráče, jako je Aleš Jakůbek, bývalý superligový kapitán Bulldogs Brno, nebo bratři Kadlecové.
Nalaďte o víkendu svoje hlasivky na barážová utkání proti Pardubicím, která se hrají ve STAREZ Aréně Vodova, a přijďte na halu SportPoint podpořit tým Pozdního sběru.