Muže i ženy čekají v sobotu venkovní zápasy

Muži se představí na hřišti Slovanu Havířov, aktuálně posledního celku 1. ligy. Budou mít co napravovat, v posledním zápase doma padli s druhým havířovským týmem, Torpedem, 5:6 po prodloužení. Také ženy bude čekat utkání s týmem ze spodní části tabulky, střetnou se s předposledním Jičínem.
Jakub Hanák | 7.1.2022

Mužům se v posledních zápasech příliš nedaří. Postupně se propadli na čtvrté místo v tabulce a na vedoucí Ústí ztrácí pět bodů. Náš soupeř, Slovan Havířov, má však úplně jiné starosti. Se ziskem pouhých pěti bodů je jednoznačně poslední a čekají ho tuhé boje o udržení v 1. lize. Avšak výsledky jednotlivých zápasů napovídají, že dokázal nejednoho prvoligového favorita pěkně potrápit. Útok stojí na trojici Michal Kozelský (26 bodů), Petr Řezáč (17 bodů) a František Kyc (15 bodů). Brankářskou jedničkou je pak Daniel Buroň, který však má velmi těžkou práci a jeho čísla nejsou kdovíjaká. Buldoci tak jedou do Havířova pro povinnou výhru. V současné fázi sezony si již nemohou dovolit ztrácet další body.
Utkání se odehraje v Havířově v sobotu od 20:00. Zápas můžete sledovat pomocí textového onlajnu nebo pomocí videopřenosu.
 
DSC_7721.jpg

Ženy jsou v extraligové tabulce jednoznačně poslední, na svém kontě mají jen dva body za výhru s Kunraticemi. Jejich soupeř na tom však není o tolik lépe. Jičín má 11 bodů a na poslední postupovou pozici ztrácí šest bodů. Hra našeho soupeře je postavena hlavně na silném útoku. Jičín střílí mnoho branek, ale také jich mnoho dostává (dokonce nejvíc z extraligy). O přísun gólů se stará především trojice Gabriela Žůrková, Kristýna Bachmaierová (obě 35 bodů) a Eva Preisslerová (33 bodů). Všechny tři se nachází v top desítce kanadského bodování soutěže. Žůrková s Bachmaierovou jsou pak s 24, resp. 23 brankami první a druhá v tabulce střelkyň. Buldočky si musí na toto nebezpečné trio dávat velký pozor. Mezi třemi tyčemi se pak Jičín spoléhá na Alenu Vokatou, která kromě jednoho zápasu naskočila do všech utkání svého týmu.
Utkání se odehraje v Jičíně v sobotu od 17:30. Zápas můžete sledovat pomocí textového onlajnu nebo pomocí videopřenosu.