Muže i ženy čekají důležité venkovní zápasy

A tým žen čeká v sobotu duel na hřišti předposlední Mladé Boleslavi, zatímco A tým mužů vyjede v neděli do Prahy na utkání se Startem Kunratice. Držte Bulldogs palce a sledujte zápasy online!
Jakub Hanák | 4.11.2022

Ženy se po sedmi odehraných kolech drží na čtvrté příčce extraligové tabulky. Na paty jim však šlapou velké týmy jako FBC Ostrava nebo FbŠ Bohemians, a tak si Buldočky nesmí dovolit na hřišti trápící se Boleslavi neuspět.
Florbalové Akademii se však v letošním ročníku vůbec nedaří. Po sedmi kolech stále čeká na výhru za tři body, navíc v posledním odehraném zápase schytala výprask 29:1 od Vítkovic. Útok Mladé Boleslavi vstřelil v sedmi zápasech pouhých 18 gólů, což je nejhorší výsledek v lize. Obrana je pak s 65 obdrženými brankami druhá nejhorší.
Buldočky jsou na tom v těchto týmových statistikách mnohem lépe. 46 vstřelených gólů znamená čtvrté místo v soutěži, 33 obdržených branek řadí brněnskou obranu na páté místo. Buldočky se též mohou chlubit třetí nejproduktivnější hráčkou v Extralize, kterou je Anna Brucháčková s 19 body (10+9) a druhou nejvytěžovanější brankářkou, Janou Prátovou, s 365 minutami mezi třemi tyčemi.
 
Zápas začíná v sobotu 5.11. v Mladé Boleslavi od 18:00. Sledovat ho můžete pomocí online textového přenosu nebo videopřenosu, které najdete v kartě zápasu na Českém Florbale. Držte holkám palce!
 

Muži jsou v tabulce 1. ligy na stejném místě, jako ženy v Extralize. Po 11 odehraných kolech se nachází s 21 body na čtvrté příčce. Narozdíl od žen je však čeká těžší soupeř – pátý Start98, který na Buldoky ztrácí právě tři body. Bude tak mít o motivaci postaráno.
Stejně jako Buldoci, i Start má momentálně dobrou formu, aktuálně si drží šňůru tří výher za sebou. Silnou stránkou našeho soupeře je ofenziva, 66 vstřelených gólů stačí na čtvrté místo mezi prvoligovými týmy. Avšak obranu zatím moc pevnou nemají, 64 obdržených gólů znamená až devátou nejlepší obranu. To je hezky vidět na posledním odehraném zápase Kunratic – výhře 8:7 nad Plzní.
Zatímco v zápasech Startu padá branek hodně, u Buldoků je to naopak. Chloubou Brňanů může být obrana, která je s 44 obdrženými góly třetí nejlepší, ale útok zaostává. 54 vstřelených gólů znamená až 10. příčku.
Lídrem bodování Startu je Martin Fenik s 14 body (9+5), následuje Jiří Lebeda s 12 body (9+3), který však odehrál jen 7 zápasů. Na straně Buldoků vyčnívá Lukáš Mráz se 17 body (10+7), za ním najdeme s 11 body Josefa Žižku (2+9).
 
Zápas začíná v neděli 6.11. v Praze od 17:00. Sledovat ho můžete pomocí online textového přenosu nebo videopřenosu, které najdete v kartě zápasu na Českém Florbale. Držte mužům palce!