Martin Brouček: Na holky jsem hrdý

Juniorkkám o víkendu skončila sezóna. V druhém kole play-off nestačily na rozjetou Olomouc. Vyzpovídali jsme trenéra týmu Martin Broučka. 
 
Sezona Vám skončila, co bys k ni chtěl říci?IMG_7989.jpg
Musím se nejdříve vrátit v čase. Síla tohoto týmu vznikla na turnaji v Praze, UNYP CUP (Salming Cup). V prvním utkání nás deklasovala Bohemka 5:0 a pak slyšeli, že od nás čekali více, klasické BRNO. To se stalo hnacím motorem ukázat pražákům, že nejsme žádným týmem odpadlíků a že i na Jižní Moravě se rodí výjimečné hráčky. V bitvě o třetí místo jsme je porazili, získali placičku a začlo růst sebevědomí. 
 
Už v loňském ročníku jste měli výborně nakročeno:

Souhlasím, ze sedmi zápasů šest výher a jedna prohra. Pokračovali jsme v trendu ofensivního florbalu, učili se diktovat hru a sázet branečky. 
 
A letos? 
Navázat na tu předešlou bez konce. Sebevědomí nám zůstalo, jak se říká, narostla nám křídla, herně se zápas od zápasu zlepšovali, vytvořili jsme parádní partu a celkové páté místo po základní části je velkým úspěchem.  V týmové statistice vstřelených  196 gólů, v TOP 4 kanadského bodování tři hráčky, určitě můžeme být na děvčata hrdí. 
 
Jaký byl z tvého pohledu nejvydařenější hrací víkend?

Jednoznačně výjezd do Ostravy. Odvezli jsme si 6 bodů po výkonu na který budu dlouho vzpomínat.  
 
Dostáváme se k playoff. V prvním kole jste měli možnost výběru, proč zrovna Židenice? IMG_7903.jpg
Jednoduchá odpověď. Zaprvé si je přály hráčky, zadruhé nemusíte nikam dlouze cestovat a za třetí s Židenicemi máme dlouhodobě dobré výsledky a kulisa těchto zápasů je vždy skvělá. 
 
Ve čtvrtfinále jste se utkali s Olomoucí, první utkání to spíš vypadalo na ručník? 
Je to tak. Utkání nám nevyšlo podle představ. Olomouc na nás vlítnul, byl dravější, silnější, hladovější.  
V komentáři jsi po zápase napsal něco o středoškolkách 
Byl jsem se jednou podívat na středoškolský turnaj, kde se potká parta holek a po jednom tréninku jdou reprezentovat školu, trošku mi to připomnělo náš tým se vším všudy v daný čas.  
 
V neděli to byl ale úplně jiný zápas, v čem to bylo jiné?

Adaptovali jsme se po sobotě na rychlost a sílu v osobních soubojích. Vstřelil jsme ihned první gól, který nás uklidnil, začli si více věřit a byl z toho strhující zápas až do samotného konce.  
 
Pak jste dostali dva údery.  
Po tom prvním ještě stále byla možnost to odčinit, ale ten druhý byl K.O. Je to sport, vyhrát může jen jeden a byla to právě Olomouc, která to nakonec zlomila na svou stranu. 
Euforie na straně hostí, zklamání na straně domácích. Holek mi bylo nesmírně líto, vydaly se ze všech sil, nemáme jim co vytknout. Prokletí čtvrtfinále nás neopustilo, ale my to nevzdáme a příští sezonu zlomíme a snad se dočkáme týmového vrcholu.

 
Velké díky patří všem okolo, Jan Novotný, Kristýna Pospíšilová a Radim Machálek. Poděkování patří samozřejmě rodičům a všem fanouškům! DĚKUJEME!


IMG_7758.jpg