Juniorský válec pokračuje. Z Ostravy se Buldoci vrací s pěti body

Juniorskému týmu se nepodařil vstup do kvalifikace o nejvyšší soutěž juniorů, kdy se rozhodovalo až v baráži o postupu do CE ligy juniorů. Od té doby ovšem juniorská mašina málo kdy pozná přemožitele. O víkendu se junioři vydali do Ostravy, kde vstoupili do 2.poloviny základní části. S tamními superligovými soupeři sehráli těžká utkání a po zásluze si odváží 5 bodů.
Filip Prokeš | 15.12.2022

Dlouho to vypadalo, že se Buldoci do CE ligy juniorů znovu nepodívají. Ještě v 58. minutě rozhodujícího utkání s městským rivalem Hattrickem Brno junioři prohrávali dvougólovým rozdílem. Fantastický obrat završený výhrou v prodloužení a následné vítězství ve Zlíně stanovilo, že si Buldoci o nejvyšší juniorskou soutěž zahrají v baráži. V ní se junioři střetli s FBC Liberec a Buldokům se podařilo tento tým přetlačit a postoupit do CE ligy.

junka1.JPG

Na dobré výkony z konce kvalifikace navázali svěřenci Miroslava Vybírala i v samotné soutěži. Hned po prvním víkendu základní části se mohli Buldoci radovat ze dvou vítězství, a to nad FBC Ostrava výsledkem 7:5 a dále z vysoké výhry nad Vítkovicemi 12:5. Následovaly další skalpy superligových celků a upevňování pozice v tabulce. Po více než půlce sezony Buldokům patří třetí místo v tabulce, a to hned za dvojící pražských týmů Tatranem Střešovice a Spartou.
 
Tento víkend se junioři vydali do Ostravy, kde zahájili druhou polovinu sezony. Po zisku tří bodů v utkání se superligovým FBC Ostrava, dokázali zvítězit i ve druhém napínavém utkání proti Vítkovicím, když v prodloužení dokonal obrat Filip Mazáč.
 
Už o víkend čeká mladé Buldoky další dvojutkání, které budou posledními v roce 2022. V sobotu do Brna zavítají FbŠ Bohemians. Zápas můžete sledovat od 17:00 v STAREZ ARÉNĚ VODOVA malá hala. V neděli přivítáme od 16:30 ve sportovní hale SportPoint Florbal Chodov.

junka2.JPG