Junioři si zahrají vrcholovou část KB ligy.

Není tomu dávno, kdy jsme vyzpovídali nového trenéra juniorů Miroslava Vybírala, který hodnotil dosavadní průběh přípravy na sezónu a snažil nám ukázat cestu juniorského týmu v sezóně 19/20. 
Junioři se na konci letních prázdnin vydali na pražský turnaj UNYP CUP, kde se našim borcům moc nedařilo. Po výsledkové stránce uspěli jen proti Hurrican Karlovy Vary, které přemohli 8:7. Na výkonnosti bylo znát, že se tým setkal zcela poprvé a hráči si na sebe zvykali. V průběhu se výkonnost a týmový duch zlepšoval, ale výkonnostním výkyvům jako na horské dráze se junioři nevyhnuli.
 
Po pražském turnaji chybělo do začátku soutěže necelé 2 týdny a jestli chtěl tým juniorů uvažovat o postupu do Vrcholové ligy juniorů, nebo-li vyšší soutěže, tak si musel sáhnout na samé dno a začít na sobě pracovat na plné obrátky! 
 
Stalo se! Hráči si to vzali za své, začali na sobě pracovat a šli si splnit týmové cíle - vrátit Brnu sportovní lesk; hrát nejvyšší soutěž a táhnout za jeden provaz. Ano, bolelo to, bylo to náročné a po každém tréninku nezůstalo tričko suché. Trenéři nic nenechali náhodě a nejen nastolenou dřinou na hřišti drtili hráče, ale i pravidelnými setkáváními připravovali tým na jednotlivé zápasy pomoci video rozborů a přípravou na zápasy pomocí aplikace XPS. 
 
Když došlo na den D - 1. ligový zápas sezóny, tak všechna tato práce přinesla ovoce v podobě prvního vítězství po nájezdech nad Hattrickem Brno (5:4 pn) a tím si junioři připsali 2 body do tabulky. Zápas to byl velmi kvalitní a dosahoval úrovně play-off. Můžeme říct, že zápas měl úplně vše, co by juniorský florbal měl mít. Trenér Miroslav Vybíral toto utkání okomentoval následovně: 
“První zápas sezóny a hned dosáhnul parametrů PLAY OFF. Diváci byli svědci moderního, agresivního a krásného florbalu v Brně! Mockrát děkuji svým hráčům, kteří během měsíce udělali neskutečný kus práce a na hřišti nechali vše, co mohli. Teď musíme v této práci pokračovat, přidávat si a hlavně se neuspokojit s dnešním výsledkem. Jsem rád, že návrat na brněnskou palubovku po 5 letech skončil vítězně  .Děkuji divákům za podporu a soupeři za utkání!”
 
Další víkend čekaly tým juniorů dva zápasy, ve kterých se střetli s Panthers Otrokovice a v odvetném zápase s Hattrickem Brno. V prvním jmenovaném souboji vyšli junioři vítězně 6:3 a tím si připsali první plnohodnotnou výhru v nové sezóně. 
Bohužel, ve druhém zápase už to úspěšné nebylo. I když po první třetině junioři vedli 3:1, utkání ztratili a prohráli 5:6 v samotným konci zápasu. 
 
Vzhledem k situaci v tabulce museli junioři zabrat a tým z Otrokovic porazit znovu, pokud pomýšleli nad přímým postupem do Vrcholové soutěže. Oba dva týmy věděli o co jim jde a do půlky zápasu byla znát určitá nervozita. Byl to nelehký úkol pro nový tým juniorů, který se začal tvořit v posledním měsíci letních prázdnin. Cíl stanoven byl, ale postavit se k této výzvě bylo něco, co chtělo určité mužstvi a hrdinství, aby na si konci mohli zařvat... VÍTĚZSTVÍ! 
Od poloviny utkání junioři převzali otěže zápasu a díky 3. třetině zvítězili v konečném výsledku 7:1 a tím přímo postoupili do nejvyšší juniorské soutěže. Tým juniorů si po 2 výhrách, jedné výhře po nájezdech a po jedné prohře odnesl 8 bodů do tabulky, což v konečném výsledku znamenalo prvenství ve skupině G. 
 
Krátce jsme vyzpovídali i Michala Valachoviče, který se významně podílel na vítězstvích ve skupině:
“Jsem velice rád, že jsme splnili cíl, který jsme si stanovili a to byl postup do Áčkové skupiny. Druhá věc je herní projev a práce na trénincích. Myslím si, že od nevydařeného turnaje v Praze, jsme si vzali hodně a zjistili, že pokud nebudeme dělat co máme a makat na 101%, tak to nepůjde. Od té doby jsme začali makat, pracovat na fyzičce a hlavně šlo na nás všech vidět, že chceme. Přišel první zápas s největším rivalem, a to z Hattrickem Brno. Zápas měl emoce, tempo, hrálo se tvrdě, a proto se o vítězi rozhodlo až v nájezdech, po kterých jsme byli šťastnější my. Měli jsme radost, že jsme vyhráli derby a zjistili jsme, že když budeme dělat to, co máme, tak to půjde. Na náš dobrý start jsme navázali ve všech zápasech jen odvetu s Hattrickem jsme nezvládli, protože jsme se nekoncentrovali na zápas, a taky jsme na to doplatili, takže pořád máme na čem pracovat. Poslední věc je, že bych chtěl poděkovat všem hráčům a trenérům za dosavadní výsledky a doufám, že se nám podaří i nadcházející část sezóny”
 
Ne nadarmo se říká: ”bez práce nejsou koláče” a junioři si díky skvělé práci na první várce odmakaných koláčů pěkně smlsli. Teď se junioři mohou těšit na zápasy proti 11 nejlepším juniorským týmům v republice a my jim držíme pěsti, ať se jim v další části sezóny daří!


Sobota 19.10. 17:00 SportPoint
BB vs. Pardubice

Neděle 20.10. 15:00 SportPoint
BB vs.Vítkovice