Czech Open 2019

Mužský i ženský A-tým o víkendu absolvoval pražský turnaj Czech Open. Ženy se představily v kategorii Open, muži v karegorii Pro.
Hodnocení turnaje z pohledu trenéra mužů, Davida Kyzlinka:

Na turnaj jsme jeli s několika cíli:
 
1) odehrát maximální možný počet zápasů
2) převést věci z tréninku do zápasů
3) vyzkoušet různé varianty sestavy
 
Myslíme si, že částečně se nám podařilo naplnit všechny tyto cíle. Ve všech hraných utkáních jsme soupeře přestříleli a vytvořili si více vyložených gólových příležitostí.
Poznatků máme více než dost a víme na čem nadále pracovat a kde se zlepšovat.
Pozitivně hodnotíme reakci hráčů na konkrétní herní pokyny.

Průběh turnaje najdete zde:  MUŽI


Hodnocení turnaje z pohledu trenéra žen, Rudolfa Škubala:

Mezinárodní turnaj CzechOpen byl výjimečný tím, že to byly první zápasy nového extraligového týmu žen. Trenérským cílem bylo vyzkoušet nové i staronové hráčky po více než tříměsíční florbalové pauze, zkusit najít možné vazby mezi služebně staršími a nově příchozími hráčkami. Samozřejmě jsme toto chtěli zjišťovat v co možná nejvíce zápasech. Proto vzpadnutí v osmifinále hodnotíme spíše jako nenaplnění našeho cíle.
První den jsme se postupně střetli s mladým juniorským výběrem švédských KAIS Mora (4:1) a taktéž mladým juniorským výběrem FBŠ Bohemians (5:1). Oba zápasy přinesly všechny naše branky vždy v první polovině zápasu!
Druhý den jsme ukončili základní skupinu zápasem s týmem PAN GIANTS (3:1), kde jsme poprvé museli otáčet nepříznivý průběh zápasu. Skupinu jsme tak zakončili na prvním místě a to nás odsoudilo k dlouhému čekání na poslední zápas dne i na soupeře, kterými se stal TEAM FinEst (3:1), sestavený z výběru finských a estonských zkušených hráček.
Třetí den, který byl pro nás bohužel i posledním, nás čekal soupeř ze Švédska OBBOLA IK (1:5), začátek zápasu se nám hrubě nepovedl a již po třech minutách jsme prohrávali 3:0! Převážně jsme nezachytili rychlost a dravost soupeřek, která nám dělal velké problémy. Sice jsme postupně přebrali iniciativu na hřišti a začali jsme soupeřky přehrávat a dostávat se i do šancí, ale ty zůstaly neproměněné.
Nicméně turnaj nám trenérům a snad i hráčkám ukázal cestu, kterou se musíme dále ubírat.

Průběh turnaje najdete zde: ŽENY