Bulldogs z dvojzápasu získali tři body

Nedělní dvojzápas mužů a žen přinesl výhru A týmu mužů nad Kunraticemi 8:5. Ženy pak padly s Olomoucí 2:5. 

Nejprve se v akci představily ženy. Ty se snažily navázat na svůj poslední zápas, ve kterém získaly dva body na hřišti Startu. Tentokrát to však nevyšlo a s Olomoucí prohrály 2:5.
První třetina nabídla vyrovnanou hru, oba týmy se hlavně snažily nechybovat a nenabízet soupeři střelecké příležitosti. Nejaktivnější hráčkou byla olomoucká Řeháková, na kterou brněnská obrana několikrát zapomněla. Jana Prátová v brance Bulldogs však za svá záda žádný z deseti střeleckých pokusů Olomouce nepustila, stav po první třetině byl tedy nerozhodný 0:0. 
Ve druhé třetině přibylo šancí na obou stranách, ale pouze jeden míček si našel cestu za jednu z brankářek. Ke smůle Buldoček to bylo po akci hostí. Střelu Brančíkové od mantinelu těsně před Prátovou přesně tečovala Karolína Šablaturová. Stav 1:0 pro Olomouc navzdory několika kvalitním střelám na obou stranách platil i po 40 minutách. 
Začátek třetí třetiny byl však pro Bulldogs katastrofální. Během pár minut se díky nedůrazu brněnské obrany prosadila dvakrát Hašová. Po brance Řehákové už na tabuli svítil stav 0:4. Buldočky však nedopustily žádný další výpadek, naopak dokázaly zabrat a začaly Olomouc přehrávat. To se projevilo i na skóre, když v 52. minutě vstřelila první gól Bulldogs Liliana Bolfová. Na její přesilovkový laser už byla Schoupalová v olomoucké brance krátká. O dvě minuty později bylo na střídačce Buldoček opět veselo, po ukázkovém náběhu na osu hřiště a přesné přihrávce Domonkosové vstřelila svou první extraligovou branku obránkyně Eliška Hroudná. Následně to Bulldogs zkoušely v šesti bez brankářky, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Olomouc potvrdila vítězství gólem do prázdné branky a odvezla si domů tři body za výhru 5:2. 

FOTOGALERIE

  



Naopak muži mohou ze zápasu s Kunraticemi odcházet spokojení. Vítězství se sice nerodilo lehce, ale ve vyhroceném a zároveň pro diváka skvělém zápase nakonec důležité tři body urvali.
Do utkání vstoupili lépe hosté, první branku zápasu trefil už po minutě a půl Netrefa. Buldoci však byli dominantním týmem na hřišti a zaslouženě se dočkali vyrovnání. První individuální akce mu sice nevyšla, o minutu později se však Jan Vojtíšek již prosadil, když svou střelou vymetl pavučinky v Kunratické brance. Neuběhla ani minuta a Bulldogs se dostali do vedení. Po hezké kombinační akci předložil Nosek míček Janu Černovickému, který již neměl problém trefit prázdnou branku. Hostům se však podařilo před sirénou srovnat, z přesilovky se přesnou střelou prosadil Kulik. Stav po první třetině tak byl vyrovnaný 2:2, k vidění bylo mnoho šancí na obou stranách.
Ve druhé třetině pokračoval divoký a tvrdý zápas. Vedení zpět na stranu Buldoků urval v přesilovce Lukáš Mráz, který ve velkém brankovišti dorazil Vojtíškovu střelu za záda brankáře Lukáče. Bulldogs byli aktivnějším týmem, nicméně byli to hosté, kdo vstřelil následující branku v zápase. Netrefova střela překvapila Bartka, který nedokázal vykopnout pravou nohu včas. A bylo ještě hůř, když brněnská obrana nechala pražského Lebedu prokličkovat z rohu až do brankoviště a jeho přesně mířená střela skončila v síti. Buldoky tato situace mírně rozhodila, ale před koncem druhé třetiny se jim podařilo srovnat zásluhou koho jiného než Adama Konečného. Toho našel osamoceného před brankářem střílenou přihrávkou Miroslav Kladivo a Konečnému už stačilo jen nastavit čepel tak, aby se od mí míček odrazil za zadá brankáře Lukáče. Do třetí třetiny se tak vstupovalo za vyrovnaného stavu 4:4.
Ve třetí třetině herně jasně dominovali domácí. Přesto to byli hosté, kteří urvali vedení na svou stranu. Chládek dorazil za Bartka odražený balon a Buldoci museli dohánět. Start velmi dobře bránil a nepouštěl Buldoky do vyložených šancí, ale nakonec se Brňanům v 53. minutě podařilo vyrovnat. Adam Konečný sebral volný míček u půlky, obešel dva hráče soupeře a střelou pod ruku Lukáče vyrovnal na 5:5. Klíčový moment pak přišel o 15 sekund později – hostující obrana si nezvládla rozebrat útočnou akci Bulldogs a úplně volný Jakub Vitek z vrcholu brankoviště prostřelil Lukáče a poslal Buldoky 7 minut před koncem do vedení 6:5. Kunratice byly nuceny otevřít hru a vyrovnat, ale několikrát málem inkasovaly z protiútoků. Nakonec to ještě Start zkoušel v šesti, ale nejprve Michal Valachovič a poté Adam Konečný potvrdili výhru Bulldogs střelami do prázdné branky. Konečný tak završil další hattrick a Buldoci porazili Kunratice 8:5.
 
Velkým faktorem byli v obou zápasech také diváci. Obě utkání provázela skvělá kulisa od našich fanoušků. Děkujeme za podporu.

 

FOTOGELRIE