Buldočky na Vysočině

9. a 10. kolo 1. ligy žen Buldočky odehrály o víkendu v Jihlavě. V sobotu 19. 11. hrály utkání s FBŠ Jihlava, pořádané v Dolní Cerekvi. V neděli 20. 11. sehrály duel s druhým jihlavským týmem SK Jihlava, který se již konal v Jihlavě.
Utkání FBŠ Jihlava vs. itelligence Bulldogs Brno

V první třetině jsme hráli aktivně. Úvodní buly jsme sice prohráli, ale soupeře jsme tlačili a vytvořili jsme si mnoho šancí. I přesto se nám nepodařilo vsítit branku. Buď se ozýval cinkot brankové konstrukce, anebo jsme netrefovali „zařízení“. Domácí si také vytvořili několik nebezpečných šancí, ale skvěle nás podržela gólmanka Marková. Do šaten jsme odcházeli s větším počtem střel za stavu 0:0. Do druhé třetiny jsme vletěli po hlavě. V první minutě proměnila šanci Jana Boberová (Kateřina Honcová). Minutu poté předvedla důraz v brankovišti Yvona Dostálová (Jana Boberová) a naše vedení se zdvojnásobilo. Jihlava si bohužel nenechala nic líbit, Pavlína Vaněčková snížila na 2:1. V následující 10-ti minutovce se „pro změnu“ opět trefovaly tyče. Ve 33. minutě jsme vstřelili dva rychlé góly – Hana Štěrbová (Hana Andrlová) a Kateřina Honcová. Ty nás uklidnily a stav utkání se do konce třetiny neměnil. Trestné minuty se začaly rozdávat až ve 3. třetině, a to na straně Jihlavy. Obě oslabení Jihlava zvládla. Góly padaly až při plném počtu hráčů. Ve 44. minutě navýšila naše vedení tvrdou střelou Eva Úšelová (Kateřina Honcová), ale domácí za dvě minuty snížily na 2:5 – Aneta Lisová (Tereza Plánková). I přes mnoho nebezpečných šancí na obou stranách se skóre už neměnilo.

FBŠ Jihlava vs. itelligence Bulldogs Brno 2:5.
Branky (asistence) FBŠ Jihlava: 23:01 Pavlína Vaněčková, 47:58 Aneta Lisová (Tereza Plánková)
Branky (asistence) itelligence Bulldogs Brno: 20:36 Jana Boberová (Kateřina Honcová), 21:23 Yvona Dostálová (Jana Boberová), 32:23 Hana Štěrbová (Hana Andrlová), 32:39 Kateřina Honcová, 44:53 Eva Úšelová (Kateřina Honcová)
 


Utkání SK Jihlava vs. itelligence Bulldogs Brno

Ze začátku jsme hráli vyrovnaný zápas. Obě dvě strany si vytvořily mnoho šancí, ale šťastnější byli domácí, když v přesilovce v 10. minutě otevřela skóre hráčka Kateřina Bednářová (Simona Pálková). Od této chvíle jsme začali ztrácet. Jihlava byla aktivnější a samostatným únikem zvýšila Anna Běhounková (Eva Mácová) stav na 2:0. Po chybě naší obrany opět v samostatném úniku zavěsila Kateřina Kouřilová (Aneta Pátková). Těsně před koncem třetiny nám dala naději Yvona Dostálová, když padáčkem přehodila brankářku domácích. Druhá třetina přinesla dva góly domácích – Kateřina Kouřilová a Martina Svobodová (Jana Pavlicová). Ve 36. minutě byl odpískán nájezd pro Brno, který jsme bohužel neproměnili. V poslední třetině utkání, těsně po vypršení naší přesilové hry, se radovala z gólu Karolína Lysá (Nikol Hunkařová). Radost z branky nám za dvě minuty sebrala svým druhým gólem Kateřina Bednářová (Andrea Urbanová) a uzavřela zápas na 6:2 pro Jihlavu. Kdybychom byli důraznější a rychlejší, kdo ví, jak by zápas dopadl.

SK Jihlava vs. itelligence Bulldogs Brno 6:2. 
Branky (asistence) SK Jihlava: 09:35 Kateřina Bednářová (Simona Pálková), 12:14 Anna Běhounková (Eva Mácová), 15:34 Kateřina Kouřilová (Aneta Pátková), 30:56 Kateřina Kouřilová, 39:42 Martina Svobodová (Jana Pavlicová), 50:28 Kateřina Bednářová (Andrea Urbanová)
Branky (asistence) itelligence Bulldogs Brno: 18:50 Yvona Dostálová, 47:42 Karolína Lysá (Nikol Hunkařová)

tahejsnami-web-–-kopie.png