Buldočka Anna Brucháčková vybojovala stříbro na MSJ!

Mladá hráčka Bulldogs Girls Anička Brucháčková výrazným podílem přispěla české reprezentaci k historickému úspěchu na mistrovství světa juniorek! Z Katovic si veze stříbrnou medaili.
Jakub Hanák | 6.9.2022

Brucháčková byla hlavní tahounkou týmu. V pěti zápasech na MS vstřelila 7 branek a na dvě nahrála, ovládla týmové kanadské bodování i tabulku střelců. Její výkony během MS navíc měly vzestupnou tendenci – nejlepší výkon předvedla ve finále, kde Švédsku vstřelila hattrick! Důležité je také zmínit, že Anička je ročník narození 2005, ale většina soupeřek i spoluhráček byla ještě o dva roky starší.

„Jsem hrozně ráda, že jsem týmu pomohla. Sahaly jsme po zlatu, ale nakonec nám to nevyšlo. Fanoušci ale byli neskuteční, neustále nás hnali dopředu a moc jim děkuji za podporu,“ svěřila se mladá Buldočka médiím po skončení šampionátu. „Zní to naprosto skvěle a ještě mi to pořád nedochází,“ řekla v reakci na označení jako vicemistryni světa. „Budeme si to určitě pamatovat až do konce života, je to něco nepopsatelného.“