Brucháčková a Czeczinkar zabodovali v anketě Florbalista sezony

Náš klub má zastoupení hned v několika kategoriích ankety Florbalista sezony. Skvělá sezona vystřelila Aničku Brucháčkovou mezi nejlepší české florbalistky, týmový úspěch žen pak jde za trenérem Martinem Czeczinkarem.
Jakub Hanák | 30.1.2023

DSCF5671.jpg
V anketě Florbalista sezony od Českého florbalu se vyhlašuje celkem třináct kategorií, přičemž jedenáct z nich se volí dvoukolovým systémem. O hvězdách sezony mezi muži a ženami rozhodují po skončení sezony sami fanoušci ve speciálním hlasování, v ostatních kategoriích rozhodují dvoukolově kapitáni elitních týmů, trenéři reprezentace, elitních i vybraných mládežnických soutěží, florbaloví odborníci, významné osobnosti tuzemského florbalu a sportovní novináři. O nejužitečnějších hráčích a hráčkách (MVP) Livesport Superligy a Extraligy žen hlasují samotní florbalisté a florbalistky.
 
V kategorii trenér/ka ženských týmů zabodoval Martin Czeczinkar. Brněnský kouč převzal tým, který v loňské sezoně působil jako otloukánek soutěže, udržel s ním extraligovou příslušnost a nyní jej vytáhl až na pátou pozici. Jedná se o nejlepší výsledek brněnského ženského florbalu od roku 2008, tedy roku, kdy Český florbal začal ukládat tyto statistiky. Díky tomuto raketovému posunu ve hře Bulldogs Girls byl hlavní trenér Martin Czeczinkar oceněn druhým místem, hned za trenérem loňských mistryň z Ostravy Jakubem Robenkem. Za sebou nechal třeba trenéra úspěšné reprezentace juniorek Tomáše Martiníka nebo trenéra stoprocentních Vítkovic. Gratulace, Číčo!
 
Ještě lépe dopadla v anketách Anička Brucháčková. Naše hráčka, která je momentálně s českou ženskou reprezentací v Itálii na kvalifikaci na MS 2023, ovládla tu snad nejprestižnější anketu – nejužitečnější hráčka Extraligy. V této kategorii volí samotné extraligové hráčky a Anička skončila na prvním místě! Pokud se udrží na prvním místě v kategorii MVP i po druhém kole hlasování, stala by se první hráčkou, která by při svém premiérovém umístění v top pětce MVP hned zvítězila. Stejně tak s naprostým přehledem ovládla také anketu juniorka sezony, což asi není tak překvapivé. Velký úspěch zaznamenala též v hlavní části ankety florbalistka sezony, ve které jí nejsou konkurencí jen protihráčky z Extraligy žen, ale také české hráčky působící v zahraničí. Ve velké konkurenci obsadila skvělé čtvrté místo, lépe dopadly pouze reprezentační stálice Eliška Krupnová a Denisa Ratajová a také Vanessa Rebecca Keprtová. Brucháčková je tak nejvýše postavenou hráčkou z české Extraligy v této anketě, za sebou nechala třeba reprezentační brankářku a desátou nejlepší florbalistku světa Janu Christianovou.
Stříbrná juniorka z MS už je stálicí také v seniorské reprezentaci a podmaňuje si Extraligu žen, kde je s 50 body (28+22) v 19 zápasech třetí nejproduktivnější hráčkou. Je jedinou florbalistkou v top pětce bodování, která není z týmu Vítkovic. V tabulce vstřelených branek jí náleží též třetí místo, v asistencích je dokonce druhá.
Obrovská gratulace k těmto fenomenálním úspěchům, Aničko!