Brňanky si odvezly 3 body z hranic



Poslední předvánoční víkend se buldočky vydaly na cestu do Hranic. Souboj týmů z druhé poloviny tabulky nakonec vyzněl jasně pro brněnské hráčky.

 





Do zápasu daleko lépe vstoupily hostující hráčky. Už ve druhé minutě si to Koláčková namířila od vlastní brány k té soupeřově a svůj třicetimetrový výlet zakončila zasunutím míčku do brány. Na konci čtvrté minuty se buldočky radovaly podruhé. Z rohu vybíhající Dostálová nabila až na polovině stojící Žákové a ta díky teči obránkyň rozvlnila síťku za bezmocnou gólmankou podruhé. V deváte minutě dostaly hosté další možnost na navýšení skóre. Nabídnutá přesilovka, ale i přes několik slibných šancí, zůstala nepotrestána. O chvíli později se za vrážení nechala vyloučit i Žáková. Hranice ale dvouminutovou přesilovku nevyužily a protože se ve zbytku třetiny nic podstatného nestalo, na světelné tabuli svítilo 0:2.

Do druhé třetiny opět lépe vstoupily buldočky. Po faulu v rohu hřiště rozehrávající H. Andrlová našla volnou Žákovou a ta se podruhé v zápase nemýlila. O dvě minuty později přidala také Koláčková svou druhou trefu v zápase. Buldočky se tak v polovině utkání mohly radovat ze čtyřgólového vedení. Tato radost jim ale nevydržela dlouho. Po chybné nahrávce v obraně snížila Crhová. Buldočky se však nenechaly zaskočit a dál hrály svoji hru, která jim nesla ovoce. Nejprve se přízemní střelou prosadila po nahrávce Sekaninové z rohu Dostálová a o několik málo okamžiků i střelou na vzdálenější tyč Úšelová. Díky čtyřem gólům ve druhé třetině se tak buldočky dostaly do pětibrankového trháku.

Ve třetí třetině viděli diváci dvě vyloučení. Na straně hostů se nechala podruhé v zápase vyloučit Žáková, na straně domácích pak v závěru utkání po nechtěné hře hlavou Bortzová. Přesilovou hru využily pouze domácí, když kosmeticky upravily na konečných 2:6. Buldočky si tak z posledního výjezdu v letošním roce odvážejí všechny tři body.