Ženy jsou v semifinále!

Ženské áčko se o víkendu probojovalo do semifinále 1. ligy žen.
B r n o - V sobotu 16.3. přivítali Bulldogs na sportovní hale Sportpoint svého čtvrtfinálového soupeře z Dobrušky. Hned od prvních minut bylo jasné, že se bude konat o úplně jiné zápasy než jaká byla série s Aligators. První branku čtvrtfinálového klání vsítila Michaela Žáková, a zhruba minutu po ní rozvlnila síť Dobrušky druhým gólem Brna Nikola Domonkosová. Když to vypadalo, že v sobotu uvidíme exhibici, v 5. minutě otevřela gólový účet Hostů Jitka Růžičková. Do konce třetiny viděli fanoušci ještě jednu branku, v 8. minutě si Eva Stará skvěle našla skákající míček na brankovišti a upravila skóre na 3:1.

Ve druhé dvacetiminutovce už domácí hráčky upravily obraz hry na slíbenou exhibici. Ze začátku třetiny upravila na 4:1 Pavlína Bačová. Ve 24. minutě zvyšovala kapitánka Aneta Koláčková a o necelou minutu později dominanci buldoček potrvdila šestým gólem do sítě dobrušky opět Pavlína Bačová. V polovině zápasu se dokázaly prosadit i hostující hráčky a na 2:6 snižovala Michaela Ulbrichová. Do konce druhé periody buldočky zvýšily své vedení už na 9:2 a to díky gólům Petry Hložánkové, Evy Staré a skvělé šibenice Michaely Žákové.

Do třetí třetiny šly všechny hráčky za již rozhodnutého stavu, a podle toho vypadala i hra. Na dvojciferné číslo upravila skórový účet domácích Linda Detková. A o šest minut později opět Linda Detková střílela už jedenáctou branku buldoček v tomto zápase. Na konečných 12:2 pak už jen doupravila Petra Krejčíková.


Bulldogs Brno - FBC Dobruška 12:2
branky: 3. Michaela Žáková, 4. Nikola Domonkosová, 8. Eva Stará, 22. Pavlína Bačová, 25. Aneta Koláčková, 26. Pavlína Bačová, 35. Petra Hložanková, 37. Eva Stará, 39. Michaela Žáková, 44. Linda Detková, 51. Linda Detková, 58. Petra Krejčíková - 5. Jitka Růžičková, 32. Michaela Ulbrichová; rozhodčí: Broněk Bryson - Jakub Cigl; vyloučení:1:3; využití: 2:0; diváků: 94; zásahy brankářů: Markéta Marková 14 - Dominika Flídrová 33; po třetinách: 3:1, 6:1, 3:0;

V neděli buldočky vyjely pro druhý potřebný bod do Rtyně v Podkrkonoší. Na první branku zápasu jsem museli čekat opět poměrně dlouho, stejně jako v zápasech s Aligators. Až v 15. minutě se trefila Michaela Žáková. O půl minuty později už ovšem na výsledkové tabuly svítil opět vyrovnaný stav. Na 1:1 se trefila Kateřina Poláčková, a do konce první třetiny se Dobruška dokonce dostala do vedení po brance Markéty Zaiskové

Po velkém počtu neproměněných šancí, a skvělém výkonu domácí brankářky se až ve 27. minutě postarala o vyrovnání Linda Detková. Ve druhé třetiny jsme viděli velký počet vyloučení, ani jedno však nebylo potrestáno. Buldočky ovšem chyby v zápase trestaly. A ve 30. minutě zápasu potrestaly rovnou dvě během jedné půlminuty. Nejdříve skŕe na 3:2 otáčela Petra Krejčíková, a chvilku na to zvyšovala na 4:2 Eva Stará.

Ve třetí třetině si Buldočky už vítězství pojistily, a to konkrétně brankou Evy Staré a konečnou úpravou na 6:2 od Pavlíny Bačové. Buldočky se v semifinále utkají s vítězem série Banes Florbal Soběslav-FA Mladá Boleslav.


FBC Dobruška - Bulldogs Brno 2:6
branky: 15. Kateřina Poláčková, 20. Markéta Zeisková - 15. Michaela Žáková, 27. Michaela Žáková, 30. Petra Krejčíková, 30. Eva Stará, 46. Eva Stará, 48. Pavlína Bačová; rozhodčí: Gabriela Žáčková - Marek Čížek; vyloučení: 4:2; využití: 0:0; diváků: 64; zásahy brankářů: Dominika Flídrová 24 - Sabina Dvořáčková 20; po třetinách: 2:1, 0:3, 0:2;


-Filip Volovec