Finále žen s Plzní 1:1. Rozhodovat se bude v pátek

Ženský tým o víkendu zahájil finálové boje sobotní výhrou v Plzni, avšak Slavia dokázala v neděli v Brně odpovědět a porazila Buldočky v prodloužení. Vyzpovídali jsme pro Vás trenéra žen Roberta Honce a gólmanku Sabinu Dvořáčkovou.
Ahoj Robine, jak hodnotíš oba víkendové zápasy? Byl mezi nimi nějaký rozdíl?
Z mého pohledu byly oba zápasy velice podobné – hodně bojovné zápasy, které možná postrádají krásné kombinační akce do prázdné brány, ale za to jsou plné osobních soubojů a především přehlídkou kvalitní obrany z obou stran.

A ty Sabčo? Odchytala jsi oba dva zápasy, jaký z nich máš pocit?
Z mého pohledu se jednalo o velmi vyrovnané zápasy, ve kterých oba týmy ukázaly svoji bojovnost a chtíč. Pocity mám trochu smíšené, obě utkání jsme dovedly do prodloužení, první dokonce do nájezdů, ale kromě skvělých obran a několika nevyužitých šancí hrálo velkou roli i štěstí.  Je to trochu o nervy, jak pro nás, tak hlavně pro diváky, pro srdeční příhody ideální, řekla bych. 

Tento rok je finále velice vyrovnané, asi nejvyrovnanější, jaké jste kdy hráli. Jaké faktory to dle tebe ovlivňují?
Robin: Pamatuji si minimálně na další dvě herně velmi vyrovnaná finále – s Jičínem a SKV, ale to už je pár let zpět. Myslím si, že vyrovnanost je způsobena velice podobným herním projevem a obrovským nasazením hráček obou družstev. Je to zábavná a napínavá série, i když bych se nezlobil, kdybychom každý zápas vyhráli o pět. Možná by mi po sezoně zůstalo víc vlasů.

Připravoval se tým nějak speciálně na finálové zápasy?
Robin: My jsme si hlavně řekli, že chceme hrát stejně, jako se prezentujeme celou sezonu – hrát na míčku a mít zápas pod kontrolou. Před každou sérií play-off jsme se s Rudou snažili najít silné a slabé stránky soupeřů, ale nejpodstatnější je, jak holky zvládnou zápasy ve svých hlavách.
Sabča: Snažily jsme se si rozebrat hru soupeře a připravit se na určité situace, které by mohly ohrozit naši hru, popřípadě jsme vylepšovaly/dopilovávaly naši herní taktiku.

Robine, působíš u týmu skoro od samého počátku, co tým žen začal hrát opět pod hlavičkou Bulldogs. Co tě u týmu stále drží, co tě každý rok motivuje vykročit do nové sezóny?
Rozhodně kolektiv, asi ty holky mám rád nebo co... :) A letos jsem dostal mikinu, to je taky dobrý :D

Sabčo, v minulém rozhovoru nám Yvonka naznačila, že tým má speciální rituály před zápasem.  Tentokrát by nás zajímalo, jak vypadá cesta autobusem? Mají hráčky nějaké oblíbené filmy či zastávky?

V autobuse se nejdřív rozebírají místa k sezení, přičemž po samostatných sedadlech se vždycky jen zapráší. Rituálem je nějaký motivační film o sportu, například Coach Carter nebo Vzepřít se obrům. :D Oblíbenou zastávkou je i motorest Melikana s tradičním krmením stáda koz a zastávka na posilnění v Mc´Donaldu, aby se lépe běhalo.

Robine, prozradíš nám, co rozhoduje o nominaci hráček na utkání?
Věštba Jolandy z TV Barrandov, které před každým zápasem s Rudou voláme.

Sabi, jsi letos nováčkem v ženském týmu, jaký vztah máte s kolegyní v bráně Markétou Markovou? Podporujete se nebo je mezi vámi spíše rivalita?
Musím říct, že s Makčou mám z mého pohledu strašně hezký vztah. Vzájemně se obě podporujeme, navzájem si dokážeme pomoct a doplnit se. Je to skvělá parťačka a brankářka.  

Je něco, co byste chtěli vzkázat fanouškům?
Sabča:  Chtěla bych jim moc poděkovat za jejich věrnost, a že dokázali během sezóny na domácích utkáních vytvářet úžasnou atmosféru, ale i za doprovody na výjezdové zápasy. Jste vážně skvělí!!! Určitě budeme rády, když se přidáte k zájezdu do Plzně, kde vaši podporu budeme potřebovat! 
Robin: Velké díky za podporu po celou sezonu – jste skvělí! Rád bych Vám nabídl možnost zájezdu do Plzně, kam se pojedeme v pátek porvat o druhý bod ve finálové sérii - budeme Vás potřebovat!


Rozhodující utkání

Pátek 13.4. 19:00 - Slavia VŠ Plzeň