FINÁLOVÁ SÉRIE MÍŘÍ ZA NEROZHODNÉHO STAVU DO HODONÍNA

Buldoci na půdě Kanonýrů sice obě víkendová utkání vyhrát nedokázali, ale útěchou jim může být výsledkově zvládnutý první duel série, která tak do čtvrtého nejlidnatějšího jihomoravského města míří za stavu 1:1 na zápasy.
Filip Křenek | 4.4.2024 | Muži A

Brňané se v prvním klání finálové série postarali o pěknou podívanou a parádní obrat, jehož vyvrcholením byla nájezdová exhibice Jakuba Marka a Martina Koudelky. Buldoci tak měli k dispozici před druhým utkáním série náskok a Kladno bylo pod tlakem. To na něm bylo značně vidět v první třetině nedělního dýchánku. V té Bulldogs s přehledem panovali, jenže po změně stran o vytvořený náskok postupně přišli a Středočeši již dokázali souboj ukočírovat a z prvního hracího víkendu tak získat alespoň jeden zápas.
Tento víkend však budou hrát na hostující půdě, kterou moc dobře neznají – hraje se totiž v Hodoníně. Pro Buldoky půjde pochopitelně také o částečně zhoršené podmínky zápasu, který bude svým prostředím možná připomínat zápas venkovní. Ale vzhledem k tomu, že Bulldogs prohráli pouze 1 z 6 venkovních zápasů letošního play-off, nemusí hodonínská hala znamenat žádný problém.
Prostředí bude pravděpodobně nejvíce svědčit brněnskému Michalu Valachovičovi, který v právě v Hodoníně s florbalem začínal a zná to tam, jak se říká, jak svoje boty. To stejné platí i o kapitánovi Jakubu Markovi. Buldoci mají ale i své tahouny co se týče individuálních statistik. V play-off nezastavitelné duo Gregr – Svatoň (dohromady 27 bodů) nebo Petr Koláčný, který měl podíl na 13 gólech brněnského celku. Vše je podtrženo božskými výkony brankáře Martina Koudelky, který dostává od lodivoda Konečného důvěru i ve finálové sérii.
Na kladenské straně bude pro buldoky v Hodoníně představovat největší hrozbu dvojice staronových Kanonýrů – Jakub Bohuslávek a Matyáš Bachmaier. Jedině tito dva hráči Kladna udržují v play-off svou bodovou produkci přes 1 bod na zápas. V brankovišti to ve finále Kladnu začalo trochu skřípat, v nedělním zápase totiž střelci Bulldogs vyhnali z branky kladenskou jedničku Janouška a zaskočit tak musel ruský veterán Ivan Ponomarev. Těžko tipovat pro koho se rozhodne trenér Přívara ve 3. zápase série, ale vzhledem k předvedeným výkonům v play-off by se na Kladně mělo spíše skloňovat jméno Ponomarev.
Třetí i čtvrté utkání vám sice budou k dispozici na videoplatformě Českého Florbalu, ale pokud chcete Buldoky opravdu hlasitě podpořit v závěrečné fázi jejich cesty do Superligy, doporučujeme zažít atmosféru hodonínské arény na vlastní kůži. Tak si to nenechte ujít budeme se na vás těšit již tuto sobotu od 19:00 a neděli v 16:00.